Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Het honungssill

Den här sillen kommer att bli din nya favorit på julbordet! I marinaden hittar du många starka smaker som het chili, tabasco, grann spenat och söt honung. Kombinationen är överraskande lyckad!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär sillen i bitar. Kärna ur och skär chilifrukten i mindre bitar. Mixa chili, spenat och socker i matberedare eller med mixerstav.
  2. Skölj limen, finriv skalet och pressa juicen. Blanda det med chilipasten. Rör ner honung, yoghurt, majonäs och gräddfil.
  3. Skala och finhacka löken. Rör ner den i såsen. Smaka av med salt, peppar och några stänk tabasco. Vänd i sillen och ställ kallt i minst 2 dagar.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd specialmajonäs utan ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt- och gräddfilsalternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Välj äkta majonäs, eftersom lättprodukterna i regel innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 1/2 urvattnad inläggningssill burkar (à 420 g)
  • 1 chilifrukt (t ex jalapeño)
  • 1 knippe färsk spenat (à ca 50g)
  • 1/2 msk strösocker
  • 1 lime (juice och skal)
  • 1/2 dl honung
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl majonäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • grön tabasco
Lägg till i inköpslistan