Het honungssill

2
3
Het honungssill

Den här sillen kommer att bli din nya favorit på julbordet! I marinaden hittar du många starka smaker som het chili, tabasco, grann spenat och söt honung. Kombinationen är överraskande lyckad!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005

Het honungssill

Ingredienser

10 portioner
2 - 2 1/2 urvattnad inläggningssill burkar (à 420 g)
1 chilifrukt (t ex jalapeño)
1 knippe färsk spenat (à ca 50g)
1/2 msk strösocker
1 lime (juice och skal)
1/2 dl honung
2 dl matyoghurt
1 dl majonäs
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 krm peppar
grön tabasco

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd specialmajonäs utan ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt yoghurt- och gräddfilsalternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Välj äkta majonäs, eftersom lättprodukterna i regel innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Catharina

2006-12-20

Det står att man ska blanda med socker! Det står inte med i receptet! Dessutom är det väl fel bild! Vanilj och limesill på bilden tror jag!

Maria

2006-12-17

Jag gjorde den förra julen och den blev JÄTTEGOD och hade en strykande åtgång. Och det gick alldeles utmärkt med "oinlagd" sill. Lycka till! Mia

Britt

2005-12-19

Jag har inte lagt in den här sillen ännu, undrar bara om det verkligen ska vara "oinlagd" sill När man gör den här typen av krämiga inläggningar brukar man ju först lägga in sillen i en vanlig 1-2-3-lag?? Kan det vara så att honungen och limen räcker?

Testa liknande recept

Tandoorisill
Örtsill
Hovmästarsill
Flädersill
Tsatsikisill