Melon- och jordgubbssallad med passionfruktkrisp

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Melon- och jordgubbssallad med passionfruktkrisp

Fräsch och frisk är melon- och jordgubbssalladen som också får lite smak av mynta. Krispet görs av passionsfrukt, solroskärnor, smör och socker som får smälta ihop till ett härligt krisp att toppa salladen med.

Melon- och jordgubbssallad med passionfruktkrisp

Ingredienser

4 portioner

Passionfruktskrisp

1   passionsfrukt
1 1/2 dl  solroskärnor
2 msk  smör
2 msk  strösocker
500 g  färska jordgubbar
1   cantaloupemelon (à ca 1,2 kg)
skal och saft av 1   lime
1   kruka mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1579 KJ / 378 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater41 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Passion- och melonsalsa
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melony melonsmoothie
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smoothie med passionsfrukt, mango och ananas
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melon- och jordgubbssorbet
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb midsommartårta
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Maräng med lemoncurdgrädde och passionsfrukt
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga