Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Betyg 4.3 av 5.17 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

En förrätt med smaker du känner igen i en oväntad kombination. Rostade solroskärnor, mozzarella, basilika och saftiga jordgubbar. Och sist, men absolut inte minst, olivolja. Hur det smakar? Utsökt, som solsken i en skål, tycker vi!

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostade solroskärnor

Ingredienser

4 portioner
1 dl solroskärnor
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • God

    Lennart

Näringsvärde per portion

Energi1400 KJ / 335 kCal
Fett25 g
Salt0.66 g
Kolhydrater13 g
Protein14 g

Testa liknande recept

  • Pigg smoothie med solroskärnor
    Betyg 3.2 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbssylt med lavendel
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad