Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Betyg 4.7 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Söta gubbar, krämig mozzarella, aromatisk basilika och knaprig mandel. Vad blir det? Jo, en spännande jordgubbssallad som överraskar dina gäster med en ovanligt lyckad smakkombination. Perfekt som förrätt till kalla delikatesscharkuterier.

Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel

Ingredienser

4 portioner
1 dl hel, skållad mandel
1 krm salt
1 l jordgubbar
1/2 kruka basilika
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 msk balsamvinäger
2 msk mild olivolja
svartpeppar från kvarn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Supergott! Använde pumpafrön istället för mandel, jättegott!

    Åsa

  • Otroligt gott! Använde rostade pinjenötter i stället för mandel.

    Lena

Näringsvärde per portion

Energi1516 KJ / 353 kCal
Fett27 g
Salt0.75 g
Kolhydrater13 g
Protein16 g

Testa liknande recept

  • Somrig jordgubbssmoothie med nötsmör
    Betyg 3.1 av 5.67 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad