Grönsaksgratäng med citronris | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grönsaksgratäng med citronris

Detta är en spännande grönsaksgratäng som serveras med fräscht citronris, uppskattat och överraskande. Gratängen innehåller aubergine och squash, som du varvar med krämig pastasås och serverar till det kokta riset med citronsmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Koka riset i vatten, citronsaft socker och salt enligt förpackningens anvisning.
  3. Skölj och skär aubergine och squash i tunna skivor. Stek grönsakerna i omgångar i olivolja. Krydda med salt, peppar och gärna oregano.
  4. Varva grönsaksskivorna undan för undan med pastasåsen i en ugnssäker form. Låt översta lagret vara grönsaker.
  5. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 minuter. Strö citronskalet över det färdiga riset och servera med grönsaksgratängen, bröd och grönsallad.

Tips

Finns det inte pastasås med oliver i din butik kan de ersättas med 1 förpackning (500 g) krossade tomater smaksatta med 5 skivade gröna och svarta oliver, 1 msk oregano, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Smula gärna lite fetaost över gratängen för extra smak.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 citron
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 aubergine
  • 2 squash
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk pastasås gärna med oliver (à 420 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2212 kJ / 527 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden