Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Moule marinière

Moule marinière, sjömanshustruns musslor, är en fransk maträtt där blåmusslor får koka i vitt vin. Till spadet på vin och lök med kryddor tillsätter du len grädde och smakar av med persilja. Musslorna serveras med smakrikt spad och varmt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hetta upp oljan i en låg vid panna. Rör ner schalottenlök och vitlök och låt fräsa under omrörning någon minut.
  2. Tillsätt vin, persilja och peppar och koka ca 2 minuter. Lägg ner de frysta musslorna. Koka under lock 3-5 minuter. Kasta de musslor som inte öppnar sig. Ta upp musslorna.
  3. Tillsätt grädden och koka ihop spadet till cirka halva mängden återstår. Smaka av med salt. Lägg ner musslorna och strö över persiljan.
  4. Servera musslorna med spadet och varmt bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 msk olja
  • 1 skalad, hackad schalottenlök
  • 1 skalad, hackad vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl matlagningsvin eller torrt vitt vin
  • 1 kvist persilja
  • 1/2 krm nymalen peppar
  • 450 g blåmusslor
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt
  • 2 msk hackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2712 kJ / 648 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept