Moule marinière, sjömanshustruns musslor, är en fransk maträtt där blåmusslor får koka i vitt vin. Till spadet på vin och lök med kryddor tillsätter du len grädde och smakar av med persilja. Musslorna serveras med smakrikt spad och varmt bröd.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Näringsberäkningen är inkl. bröd.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2021-05-07 Jag håller med om att kvalitet blivit sämre. Köpte 2 paket idag o tillagade enligt anvisningar. Tror det eller ej men i princip var det ingen mussla som var öppen. Hade 3 st som var öppna, men dom smakade inget vidare. Fick slänga hela måltiden. Fredagsmys????? Majsan
Mariett
2021-05-07Hej Har köpt de förkokta frysta musslorna under många år och har varit jättenöjd Det har varit riktigt fina musslor Bra att plocka fram från frysen och Snabbt kunna laga en lyxig måltid Tyvärr så har kvalitén försämrats under det senaste året I somras köpte jag 2 pak och fick musslor som hade skägget kvar och det var flera som inte öppnade sig efter kokningen Jag upplevde också att musslorna blivit mindre och inte lika fullmatade. Gav det en ny chans och köpte musslor för ett par veckor sedan. Det var samma nu när jag tillagade dem. Skägget kvar, små musslor, massor med tillväxt på skalet. Dessutom 4 st som inte öppnade sig då jag kokade dem Använder mig alltid av receptet som finns på paketet / Eba
Eva-britt
2021-02-18Hej Eva-Britt! Tack för din kommentar. Ta gärna kontakt med våra kollegor på Kundservice så tar de emot dina synpunkter där! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-02-23Jättegott! Ha lite bacontärningar i så blir det ännu godare! Och servera med pommes frites såklart :-)
Evert
2020-11-28