Moule marinière (Musslor i vitt vin)
.jpg)
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.
.jpg)
Gör så här
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 685 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater18 g
Protein94 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott!
Hans
2025-08-02Ett recept som aldrig går fel. Dottern (som är vegetarian, ibland vegan) älskar det! Hon godkänner musslor (hänsyn till miljöavtrycket), Och så gott det blir! Toppen!
Ulrika
2025-02-02Brukar steka lite syrligt äpple och chili med löken och krydda med lite saffran innan vinet.
Jessica
2025-01-04