Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mostäckt skavgratäng

Gör en mumsig allt-i-ett-rätt med detta recept på mostäckt skavgratäng. Lägg ner din frästa, delikata skavröra i en ugnsform och toppa med ditt hemmagjorda, luftiga mos och ost. Din nygräddade gratäng passar utmärkt med en vacker, blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatismos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av.
  2. Mosa potatisen med matfettet med elvisp. Späd med mjölken och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt.
  3. Halvtina renskavet. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs renskav, purjo och paprika i oljan i en stekpanna.
  4. Pudra över mjölet och späd med buljong och mjölk. Tillsätt soja och peppar. Låt puttra utan lock ca 5 min.
  5. Häll renskavet i en ugnssäker form. Bred över moset och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250º C, ca 10 min. Servera gratängen med en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paket djupfryst renskav (à 240 g)
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl köttbuljong (tärning och vatten)
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk soja
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 2 dl riven ost
Potatismos
  • 10 potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2140 kJ / 510 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden