Mostäckt skavgratäng

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
2
Mostäckt skavgratäng

Gör en mumsig allt-i-ett-rätt med detta recept på mostäckt skavgratäng. Lägg ner din frästa, delikata skavröra i en ugnsform och toppa med ditt hemmagjorda, luftiga mos och ost. Din nygräddade gratäng passar utmärkt med en vacker, blandad sallad.

Mostäckt skavgratäng

Ingredienser

4 portioner
2   paket djupfryst renskav (à 240 g)
1   purjolök
1   röd paprika
1 msk  olja
1 msk  vetemjöl
2 dl  köttbuljong (tärning och vatten)
1 dl  mjölk
1 msk  soja
1 krm  mald vitpeppar
2 dl  riven ost

Potatismos

8 - 10   potatisar (8 st motsvarar ca 800 g)
1 msk  smör eller margarin
2 dl  mjölk
1 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Supergott, barnens favorit!

Eva

2018-05-01

Jättegott! men det tillhör nog vuxenmat, barnen är inte överförtjusta

Marie-louise el

2004-03-14

Näringsvärde per portion

Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett21 g

Testa liknande recept

Renskavspanna
Betyg 3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med champinjoner och lingon
Betyg 4.3 av 5.
102 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med karljohan, senap och enbär
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spagetti med skavpanna
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga