Renskav med champinjoner och lingon

Ljuvligt god renskavsgryta med lök, champinjoner och grädde. Svartvinbärsgelé ger djup åt smaken i grytan. Se till att koka grytan varsamt. Servera gärna med potatis och lingon.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk olja
1 tsk timjan
salt
svartpeppar
400 g renskav
1 msk olja
3 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl vispgrädde
1/2 msk svartvinbärsgelé
Till servering
kokt potatis
1 dl lingon
hackad persilja
Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 627 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater47 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bytte ut champinjonerna mot kantareller. Och istället för hälften vatten, hälften vispgrädde, tog jag matlagningsgrädde och hällde i fonden i direkt. Hade len potatispuré till.
Ida
2025-03-17Supergott! Tips, gör extra mycket sås för det var så himla gott att mosa potatisen i!
Lena
2024-12-29Toppen
Jan
2024-10-18