Morotssoppa med saffran och apelsin

Krämig morotssoppa som smaksätts med apelsin, saffran och sambal oelek. Servera soppan med tunnbröd för en komplett middag.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2023

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
500 g morötter
2 msk olivolja
1 apelsin (1 apelsin motsvarar ca 1/2 dl juice)
8 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 dl crème fraiche
2 krm sambal oelek
1 förp saffran (à 1/2 g)
1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Till servering
250 g korntunnbröd
150 g skivad ost
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2602 KJ / 621 kCal
Fett39 g
Salt5 g
Kolhydrater48 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
11 stUteslöt apelsin, stämde av syran med lite citron istället. Blev mycket gott!
Angela
Tog grönsaksbuljong o lite mer creme fraiche. Var försiktig m vitvinsvinägern Gott o lätt
Elisabeth
En ny, enkel favoritsoppa!
Jenny linnéa
Horribelt hemskt
Rickard
Det var inte den småk som förväntades.
Angelica lahid
Mycket god och smakrik soppa!
Christina
Underbar soppa jag gjort flera ggr :-) har även i en klyfta vitlök eller två. Serverar även fetaost till vilket alltid uppskattas :-)
Anna
Åt rätten som förrätt på nyårsafton. Mycket gott. Gjorde den mjölkfri med sojagrädde. Ta mindre vatten om du vill använda sojagrädde, blir lite tunn annars.
Zara
En mycket god morotssoppa. Jag hittade inte den crème fraîchen man skulle ha, så jag tog paprika och chili-varianten i stället (och uteslöt chilifrukten). Väldigt gott!
Anders
gillar inte att det finns mjölksocker i fonderna(lactos) det borde vara större VARNINGSTEXT! för sådant innehåll, som många är intoleranta emot!
Rigmor