Morotssoppa med osttoast
Denna vackra ostsoppa med mumsig osttoast svänger du snabbt ihop till lunch. Mixa ihop de kokta ingredienserna och smaka sedan av med lite kajennpeppar, riven ingefära och syrlig apelsinjuice. Avnjut din varma soppa med toasten och len yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2005
Ingredienser
4 portioner
Soppan
1 gul lök
1 kg morötter
4 selleristjälkar
12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
4/5 msk färsk riven ingefära
1 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
8 skivor vitt bröd
8 skivor ost (t ex herrgårdsost)
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1510 KJ / 360 kCal
Kommentar
God soppa med bra smak
Maud
2008-05-20