Morotssoppa med osttoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssoppa med osttoast

Denna vackra ostsoppa med mumsig osttoast svänger du snabbt ihop till lunch. Mixa ihop de kokta ingredienserna och smaka sedan av med lite kajennpeppar, riven ingefära och syrlig apelsinjuice. Avnjut din varma soppa med toasten och len yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Soppan: Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i bitar. Skölj och skär sellerin i ca 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp buljongen och lägg i allt det gröna. Koka tills grönsakerna känns mjuka. Under tiden, lägg ostskivor på 4 av bröden (för 4 port) och täck med brödskiva. Grilla i smörgåsgrill eller i ugnen, 250°C.
  3. Mixa soppan med mixerstav eller i mixer till puré. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med salt, kajennpeppar, riven ingfära och apelsinjuice.
    Servera soppan varm med matyoghurt och osttoast.

För alla

Fri från ägg, om man serverar med bröd utan ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Gör mjölkfri: använd bröd utan mjölk, mjölkfritt ost- och yoghurt alternativ. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppan
  • 1 gul lök
  • 1 kg morötter
  • 4 selleristjälkar
  • 12 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 0,8 msk färsk riven ingefära
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
Till servering
  • 8 skivor vitt bröd
  • 8 skivor ost (t ex herrgårdsost)
  • matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1510 kJ / 360 kCal
Läs mer om näringsvärden