Kräftstuvning
Färg- och smakrik stuvning med kräftstjärtar, het kajennpeppar, söta tomater och krispiga salladslökar. Denna mustiga stuvning är en fest både för öga och gom. Du serverar stuvningen med ris och färskt bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002
Ingredienser
6 portioner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
4 tomater
1 stor grön paprika
1 kruka persilja
2 selleristjälkar
1 msk smör
1 msk mjöl
2 msk konc hummerfond
4 dl vatten
1/2 tsk kajennpeppar
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk socker
1 1/2 tsk färsk timjan (1,5 tsk färsk = 1/2 tsk torkad)
2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 - 4 salladslökar (4 salladslökar = 1 purjolök)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
gjorde med räkor istället för kräftstjärtar, man tager vad man haver. Riktigt gott. Står att man ska hälla av, antar att man menar spadet för kräftorna, för det kan inte vara från grytan (hoppas jag).
Martina
2022-06-30Verkligen jättegott och festligt ! Bra att man kan göra det mesta i förväg. Största svårigheten var att hitta receptet i varje fall om man söker på kräftstjärt.
Eivy
2004-09-13Lättlagat och mycket gott för oss som gillar lite "het" mat
Rolf
2003-08-07