Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kräftstuvning

Färg- och smakrik stuvning med kräftstjärtar, het kajennpeppar, söta tomater och krispiga salladslökar. Denna mustiga stuvning är en fest både för öga och gom. Du serverar stuvningen med ris och färskt bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Grovhakca tomaterna. Dela, kärna ur och finhacka paprikan, Grovhacka persiljan. Finhacka sellerin.
  2. Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet. Tillsätt grönsakerna, rör runt och låt fräsa i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt fond och vatten i omgångar under vispning.
  4. Rör ner kajennpeppar, svartpeppar, salt, socker och timjan. Låt småkoka i 30 minuter.
  5. Häll av och rör ner kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt.
  6. Finhacka salladslökarna och strö över. Servera med ris och färskt bröd.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 1 stor grön paprika
  • 1 kruka persilja
  • 2 selleristjälkar
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk konc hummerfond
  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 1/2 tsk färsk timjan (1,5 tsk färsk = 1/2 tsk torkad)
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 4 salladslökar (4 salladslökar = 1 purjolök)
Lägg till i inköpslistan