Kräftstuvning

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Kräftstuvning

Färg- och smakrik stuvning med kräftstjärtar, het kajennpeppar, söta tomater och krispiga salladslökar. Denna mustiga stuvning är en fest både för öga och gom. Du serverar stuvningen med ris och färskt bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002

Kräftstuvning

Ingredienser

6 portioner
1   gul lök
4   vitlöksklyftor
4   tomater
1   stor grön paprika
1   kruka persilja
2   selleristjälkar
1 msk  smör
1 msk  mjöl
2 msk  konc hummerfond
4 dl  vatten
1/2 tsk  kajennpeppar
1/2 tsk  grovmalen svartpeppar
1 tsk  salt
1 tsk  socker
1 1/2 tsk  färsk timjan (1,5 tsk färsk = 1/2 tsk torkad)
2   burkar kräftstjärtar i lake (à 360 g)
3 - 4   salladslökar (4 salladslökar = 1 purjolök)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

gjorde med räkor istället för kräftstjärtar, man tager vad man haver. Riktigt gott. Står att man ska hälla av, antar att man menar spadet för kräftorna, för det kan inte vara från grytan (hoppas jag).

Martina

2022-06-30

Verkligen jättegott och festligt ! Bra att man kan göra det mesta i förväg. Största svårigheten var att hitta receptet i varje fall om man söker på kräftstjärt.

Eivy

2004-09-13

Lättlagat och mycket gott för oss som gillar lite "het" mat

Rolf

2003-08-07

Testa liknande recept

Pirog med kräftstjärtar och crème fraiche
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Portionsomelett med kräftor
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sparrissoppa med kräftstjärtar
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kräftpaj
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Biancopizza med kräftor, dill och purjo
Betyg 4.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med kräftor, dill och krutonger
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga