Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssoppa med örtkvarg

Snabblagat recept på smakrik och värmande morotssoppa med örtkvarg. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, kajennpeppar, lime, kokosmjölk och kvarg. Avnjut med en skiva bröd!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala morot och lök och skär i mindre bitar. Koka upp vattnet med morot, lök, buljongtärningar och kajennpeppar. Låt koka i ca 15 minuter.
  2. Finriv det yttersta limeskalet. Dela och pressa juicen ur limen. Tillsätt detta, kokosmjölk och salt i soppan. Mixa soppan i matberedare eller med stavmixer.
  3. Blanda kvargen med gräslök eller persilja. Smaka ev av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med en klick örtkvarg, lite finskuren gräslök och gärna rostat bröd.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut kvargen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 lime
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 dl kvarg (10%)
  • 1/2 dl hackad gräslök eller persilja
  • 1 tsk salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1740 kJ / 416 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept