Morotssoppa med örtkvarg

17
5
Morotssoppa med örtkvarg

Snabblagat recept på smakrik och värmande morotssoppa med örtkvarg. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, kajennpeppar, lime, kokosmjölk och kvarg. Avnjut med en skiva bröd!

Morotssoppa med örtkvarg

Ingredienser

4 portioner
6 morötter
1 gul lök
1 1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm kajennpeppar
1 lime
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
2 dl kvarg (10%)
1/2 dl hackad gräslök eller persilja
1 tsk salt
peppar

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut kvargen mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Gunilla

2011-10-14

Mycket god soppa!Jag tog även 1 msk riven ingefära och 1 msk sambal olek (ingen soppa man serverar till barn ) dessutom serverades nan bröd till, mums!

Jenny

2011-01-09

Jättegod soppa! Jag tog drygt en halv tesked sambal oelek istället för kajennpeppar och det gav ett härligt sting av chili i eftersmaken. Uteslöt även limen då jag inte hade någon hemma, gick utmärkt!

Maria

2008-11-27

God soppa! Fast nästa gång ska jag ha lite grovt rivna morötter i efter att soppan mixats. Jag hade även lite mer kajennpeppar i för ännu mer smak.

Näringsvärde per portion

Energi 1740 KJ / 416 kCal
Fett 26.5 g
Salt 4.34 g
Kolhydrater 29.1 g
Protein 12.8 g
Läs mer om näringsvärden