Morotssoppa med örtkvarg
Snabblagat recept på smakrik och värmande morotssoppa med örtkvarg. Du gör soppan av bland annat morötter, lök, kajennpeppar, lime, kokosmjölk och kvarg. Avnjut med en skiva bröd!
Ingredienser
4 portioner
6 morötter
1 gul lök
1 1/2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm kajennpeppar
1 lime
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
2 dl kvarg (10%)
1/2 dl hackad gräslök eller persilja
1 tsk salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1740 KJ / 416 kCal
Fett26.5 g
Salt4.34 g
Kolhydrater29.1 g
Protein12.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god soppa!Jag tog även 1 msk riven ingefära och 1 msk sambal olek (ingen soppa man serverar till barn ) dessutom serverades nan bröd till, mums!
Gunilla
2011-10-14Jättegod soppa! Jag tog drygt en halv tesked sambal oelek istället för kajennpeppar och det gav ett härligt sting av chili i eftersmaken. Uteslöt även limen då jag inte hade någon hemma, gick utmärkt!
Jenny
2011-01-09God soppa! Fast nästa gång ska jag ha lite grovt rivna morötter i efter att soppan mixats. Jag hade även lite mer kajennpeppar i för ännu mer smak.
Maria
2008-11-27