Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nötig ris à la malta

En nötig och exotisk ris à la malta med hasselnötter, kokos och mandel. Kvarg istället för grädde gör den till en något lättare dessert än den klassika ris à la maltan – men den är minst lika god!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nötblandning: Hacka nötter och mandel grovt, rosta dem i en torr stekpanna på medelvärme tillsammans med kokosen. Häll upp på en tallrik och låt svalna.
  2. Strimla aprikoserna.
  3. Skär av ändarna på apelsinerna och ställ dem på högkant. Skär bort skalet med kniv. Skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna.
  4. Blanda nötter, mandel, kokos, aprikoser, apelsinklyftor, mynta och russin.
  5. Ris à la malta: Blanda gröten med kvarg, vaniljsocker och honung i en bunke och rör om försiktigt.
  6. Häll upp i glas och toppa med nötblandningen.
  7. Till garnering: Garnera med myntablad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: gör egen risgrynsgröt på soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt till mjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
Nötblandning
  • 1 dl hasselnötskärnor
  • 1 dl hel skållad mandel
  • 1 dl kokos
  • 100 g torkade aprikoser
  • 2 apelsiner
  • 1 msk strimlad färsk mynta
  • 1 dl russin
Ris à la malta
  • 500 g färdig risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
  • 1 dl kvarg (10%)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk honung
Till garnering
  • färsk mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1448 kJ / 346 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer