Nötig ris à la malta

49
1
Nötig ris à la malta

En nötig och exotisk ris à la malta med hasselnötter, kokos och mandel. Kvarg istället för grädde gör den till en något lättare dessert än den klassika ris à la maltan – men den är minst lika god!

Nötig ris à la malta

Ingredienser

6 portioner

Nötblandning

1 dl hasselnötskärnor
1 dl hel skållad mandel
1 dl kokos
100 g torkade aprikoser
2 apelsiner
1 msk strimlad färsk mynta
1 dl russin

Ris à la malta

500 g färdig risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
1 dl kvarg (10%)
1 tsk vaniljsocker
2 msk honung

Till garnering

färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: gör egen risgrynsgröt på soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt till mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentar

Susanne

2022-11-08

Kan man blanda risgrynsgröt och kvarg dagen innan? Mvh Susanne

Näringsvärde per portion

Energi 1448 KJ / 346 kCal
Fett 19.4 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 31 g
Protein 9.5 g
Läs mer om näringsvärden