Nötig ris à la malta

Betyg 2.5 av 5.
49 personer har röstat
1
Nötig ris à la malta

En nötig och exotisk ris à la malta med hasselnötter, kokos och mandel. Kvarg istället för grädde gör den till en något lättare dessert än den klassika ris à la maltan – men den är minst lika god!

Nötig ris à la malta

Ingredienser

6 portioner

Nötblandning

1 dl  hasselnötskärnor
1 dl  hel skållad mandel
1 dl  kokos
100 g  torkade aprikoser
2   apelsiner
1 msk  strimlad färsk mynta
1 dl  russin

Ris à la malta

500 g  färdig risgrynsgröt (köpt eller hemgjord)
1 dl  kvarg (10%)
1 tsk  vaniljsocker
2 msk  honung

Till garnering

färsk mynta

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: gör egen risgrynsgröt på soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt till mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
49 personer har röstat

Kommentar

Kan man blanda risgrynsgröt och kvarg dagen innan? Mvh Susanne

Susanne

2022-11-08

Näringsvärde per portion

Energi1448 KJ / 346 kCal
Fett19.4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater31 g
Protein9.5 g

Testa liknande recept

Fruktris med plommon, nektariner och torkade aprikoser
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ris à la Malta - Tips vid tidsbrist
Betyg 2.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Risgrynsgröt med citrus och skummad kanelmjölk
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vegansk Ris à la Malta
Betyg 2.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall risgrynsgröt med apelsin och kanel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kall risgrynsgröt med rostad kokos
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga