Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hemlagad färskost med mynta

Hemlagad färskost med mynta är en välsmakande ost som du tillagar själv. Lätt att göra och smakar fantastiskt tillsammans med rabarberkompott, honung, nötter och jordgubbar!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll kvargn i ett kaffefilter. Låt rinna av i kylen ca 1 dygn.
  2. Blanda kvargn med salt, peppar och mynta.
  3. Forma till små runda ostar och lägg dem i stora muffinsformar av papper.
  4. Låt stå i kylen minst 1 timme. Knyt ev runt lite bastsnöre.
  5. Servera osten med nötter, jordgubbar och rabarberkompott eller flytande honung.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt  färskostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kvarg (10%)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl hackad mynta
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer