Morotssoppa med ingefära och citron

Morötter smakar toppen i en krämig och mustig soppa med lite sting av ingefära och fräsch syra från citron. Servera soppan med en klick matyoghurt och gärna hemgjorda krutonger.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
4 portioner
ca 2 cm färsk ingefära
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 citron och 1-2 msk saft
500 g morötter
1 liten gul lök
2 msk olivolja
8 dl vatten
3 msk konc grönsaks- eller kycklingfond
salt
peppar
1 dl matyoghurt (10 %)
2 dl krutonger
1/2 kruka persilja
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1547 KJ / 369 kCal
Fett29 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
19 stFint och gott!
Amr
Frisk och god i smaken. Tog ingefära pulver. Absolut en favorit!
Birgitta
Birgitta En underbar soppa, vi blev alla nöjda och begeistrade! Jag lade till en vitlöksklyfta och hade något mindre citron.
Birgitta
God, men måste öka mängden morötter med 50%, enkel att tillaga och få ingredienser.
Karin
Soppan smakar nästan bara citron och det behövs tre ggr så mycket fond som står i receptet. Ingen höjdare alla enl mig tyvärr..
Lotta
Jättegod om man utesluter citronsaften. Kombinationen citron och morot är ingen höjdare för mig. Jag brukar tärna ner lite hallomi eller tofu för lite tuggmotstånd och protein.
Katarina
Väldigt god! Men otroligt överväldigande. Det är ingenting man äter en stor skål av direkt. Förrätt? 4/5 stjärnor
Freja
Älskar denna soppa. Jag brukar använda elvisp och en nypa socker. Helt underbart. Tack för receptet.
Angela
Rysligt lyxig och god morotssoppa! Passar fint till finare tillställningar som förrätt exempelvis.
Dan
Familjens go-to-lunch på helgen! Brukar servera med chiliflakes och koriander. Supergod!
Sara