Stekt fläsk i mörk sojasås
En asiatisk fläskrätt med livfulla smaker från koriander, kajennpeppar och gräslök som tillsammans med syrlig citronjuice och sötman från brun farin bildar en skön enhet. Du strimlar bogfläsket och serverar det tillsammans med gröna bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006
Ingredienser
2 portioner
250 g färskt bogfläsk
1/2 msk brun farin
1 krm kajennpeppar
2 msk mörk soja
1/2 msk färskpressad citronjuice
100 g gröna bönor (t ex haricot verts)
1 tsk finhackad vitlök
2 msk hackad gräslök eller kinesisk gräslök
färsk koriander
olja till stekning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta recept kan jag verkligen rekommendera! Jag tyckte att det var lättlagat och inte alls avancerat, som det står i receptet. Själv serverade jag basmatiris till köttet. Mycket gott!
Petra
2006-11-01