Stekt fläsk i mörk sojasås

9
1
Stekt fläsk i mörk sojasås

En asiatisk fläskrätt med livfulla smaker från koriander, kajennpeppar och gräslök som tillsammans med syrlig citronjuice och sötman från brun farin bildar en skön enhet. Du strimlar bogfläsket och serverar det tillsammans med gröna bönor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Stekt fläsk i mörk sojasås

Ingredienser

2 portioner
250 g färskt bogfläsk
1/2 msk brun farin
1 krm kajennpeppar
2 msk mörk soja
1/2 msk färskpressad citronjuice
100 g gröna bönor (t ex haricot verts)
1 tsk finhackad vitlök
2 msk hackad gräslök eller kinesisk gräslök
färsk koriander
olja till stekning
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproetin och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Petra

2006-11-01

Detta recept kan jag verkligen rekommendera! Jag tyckte att det var lättlagat och inte alls avancerat, som det står i receptet. Själv serverade jag basmatiris till köttet. Mycket gott!