Stekt fläsk i mörk sojasås

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Stekt fläsk i mörk sojasås

En asiatisk fläskrätt med livfulla smaker från koriander, kajennpeppar och gräslök som tillsammans med syrlig citronjuice och sötman från brun farin bildar en skön enhet. Du strimlar bogfläsket och serverar det tillsammans med gröna bönor.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Stekt fläsk i mörk sojasås

Ingredienser

2 portioner
250 g  färskt bogfläsk
1/2 msk  brun farin
1 krm  kajennpeppar
2 msk  mörk soja
1/2 msk  färskpressad citronjuice
100 g  gröna bönor (t ex haricot verts)
1 tsk  finhackad vitlök
2 msk  hackad gräslök eller kinesisk gräslök
färsk koriander
olja till stekning
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproetin och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Detta recept kan jag verkligen rekommendera! Jag tyckte att det var lättlagat och inte alls avancerat, som det står i receptet. Själv serverade jag basmatiris till köttet. Mycket gott!

Petra

2006-11-01

Testa liknande recept

Bönröra med korianderdoft
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cashew wok
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Faringriljerad fläskfilè med primörsallad
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Asiatiska fyllda fickor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
China grill med gurka och jasminris
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Asiatiska pastaknyten (variant på dumplings)
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga