Stekt fläsk i mörk sojasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt fläsk i mörk sojasås

En asiatisk fläskrätt med livfulla smaker från koriander, kajennpeppar och gräslök som tillsammans med syrlig citronjuice och sötman från brun farin bildar en skön enhet. Du strimlar bogfläsket och serverar det tillsammans med gröna bönor.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär bogfläsket i strimlor. Stek dem hastigt i olja.
  2. Sänk värmen och tillsätt brun farin, kajennpeppar, soja och citronjuice. Koka i 30-40 minuter.
  3. Koka bönorna i 3-5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och stek dem hastigt i olivolja på hög värme tillsammans med finhackad vitlök i 1/2-1 minut.
  4. Blanda med fläsket och tillsätt gräslök och färsk koriander vid serveringen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkproetin och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 250 g färskt bogfläsk
  • 1/2 msk brun farin
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk mörk soja
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 100 g gröna bönor (t ex haricot verts)
  • 1 tsk finhackad vitlök
  • 2 msk hackad gräslök eller kinesisk gräslök
  • färsk koriander
  • olja till stekning
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan