Morotssallad med rostade frön

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Morotssallad med rostade frön

Vår råkostsallad gjord på rivna morötter, salladslök och rostade blandade frön piggar upp vilken vardagsmiddag som helst. Denna morotssallad fungerar även som ett färggrant alternativ till traditionell pizzasallad gjord på vitkål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Morotssallad med rostade frön

Ingredienser

10-12 portioner
1 1/2 dl  rostade blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
1 kg  morötter
5   salladslökar
1 msk  olivolja
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  strösocker
1/2 tsk  salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 10 portioner.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Morotssalladen håller ca 3-4 dagar i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi482 KJ / 115 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Sallad med melon och gurka
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Morotsjuice med äpple, apelsin och ingefära
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Surdegsmacka med krämig getost och salladslök
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ann-Maries avokadosallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bananpannkaka med chiafrön
Betyg 4.1 av 5.
169 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Proteinpannkakor
Betyg 3.9 av 5.
86 personer har röstat
Under 30 min att tillaga