Morotssallad med rostade frön

2
0
Morotssallad med rostade frön

Vår råkostsallad gjord på rivna morötter, salladslök och rostade blandade frön piggar upp vilken vardagsmiddag som helst. Denna morotssallad fungerar även som ett färggrant alternativ till traditionell pizzasallad gjord på vitkål.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Morotssallad med rostade frön

Ingredienser

10-12
1 1/2 dl
rostade blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
1 kg
morötter
5
salladslökar
1 msk
olivolja
2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
strösocker
1/2 tsk
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per portion på 10 portioner.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Morotssalladen håller ca 3-4 dagar i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 482 KJ / 115 kCal
Fett 7 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 9 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept