Morotssallad med rostade frön

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Morotssallad med rostade frön

Vår råkostsallad gjord på rivna morötter, salladslök och rostade blandade frön piggar upp vilken vardagsmiddag som helst. Denna morotssallad fungerar även som ett färggrant alternativ till traditionell pizzasallad gjord på vitkål.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Morotssallad med rostade frön

Ingredienser

10-12 portioner
1 1/2 dl rostade blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
1 kg morötter
5 salladslökar
1 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion på 10 portioner.
Energi482 KJ / 115 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Sallad med melon och gurka
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ann-Maries avokadosallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Linssallad med fetaost och rotfrukter
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oliv- & körsbärscrostini
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Råkostsallad
Betyg 3.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hannas getosttarte med rostade frön
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga