Morotssallad med rostade frön

Vår råkostsallad gjord på rivna morötter, salladslök och rostade blandade frön piggar upp vilken vardagsmiddag som helst. Denna morotssallad fungerar även som ett färggrant alternativ till traditionell pizzasallad gjord på vitkål.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
10-12 portioner
1 1/2 dl rostade blandade frön (t ex solros- och pumpakärnor)
1 kg morötter
5 salladslökar
1 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 10 portioner.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Morotssalladen håller ca 3-4 dagar i kylen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi482 KJ / 115 kCal
Fett7 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer