Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Morotssallad med kokos och mynta

Vanliga grovrivna morötter med kokos, lime, cashewnötter och mynta lyfter morotssalladen till nya smakhöjder. En snabbt fixad krispig morotssallad som serveras som tillbehör till maten eller varför inte som förrätt med t ex några skalad räkor?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och riv morötterna grovt på rivjärnet. Ansa och strimla salladslöken fint på snedden.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Rosta nötterna. Hacka nötterna grovt.
  3. Skär limen i 4 klyftor.
  4. Bred ut yoghurten på en tallrik, fördela morötterna på yoghurten. Toppa med kokos, nötter, salladslök och myntablad.
  5. Servera med limeklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 dl kokos
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 lime
  • 3 dl grekisk yoghurt (10%)
  • 1 kruka mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1201 kJ / 287 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer