Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Morotsröra med ingefära

Låt ugnsrostade morötter och riven färsk ingefära bli till en härlig färgstark och smakrik morotsröra tillsammans med vitlök, mandelsmör, apelsin, chili, salt och peppar. En vegansk röra som passar fint på buffén eller som veganskt tillbehör till maten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär morötterna i bitar och lägg på en bakpappersklädd plåt med vitlöksklyftorna (med skal). Ringla över olja och blanda runt. Rosta ca 25 minuter tills morötterna är mjuka och har fått lite färg. Låt svalna.
  3. Skala vitlöken och mixa i en matberedare tillsammans med morötterna, mandelsmör, ingefära, apelsinjuice, chiliflakes, salt och svartpeppar till en röra. Späd ev med vatten. Lägg upp i en skål och toppa gärna med sesamfrön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. sesamfrön.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 500 g morötter
  • 3 vitlöksklyftor med skal
  • 2 msk olja
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • sesamfrön att toppa med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 868 kJ / 203 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer