Morotsröra med ingefära

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
1
Morotsröra med ingefära

Låt ugnsrostade morötter och riven färsk ingefära bli till en härlig färgstark och smakrik morotsröra tillsammans med vitlök, mandelsmör, apelsin, chili, salt och peppar. En vegansk röra som passar fint på buffén eller som veganskt tillbehör till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Morotsröra med ingefära

Ingredienser

ca 3 dl
500 g  morötter
3   vitlöksklyftor med skal
2 msk  olja
2 msk  mandelsmör
1 msk  finriven ingefära
2 msk  färskpressad apelsinjuice
1 krm  chiliflakes
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
sesamfrön att toppa med

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. sesamfrön.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Hej, kan mandelsmöret ersättas eller uteslutas.

Catarina

2020-06-30

Hej Catarina! Du kan utesluta mandelsmöret, möjligen kan du tillsätta lite mer olja. Alt byt mandelsmöret mot tahini efter eget tycke och smak. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-06-30

Näringsvärde per portion

Energi868 KJ / 203 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Martins marockanska revbensspjäll
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinbakad tofu med ingefära och sesambroccoli
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinkryddsmör
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Energikakor med tranbär och apelsin
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tahini
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Passion- och melonsalsa
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga