Morotsröra med ingefära
Låt ugnsrostade morötter och riven färsk ingefära bli till en härlig färgstark och smakrik morotsröra tillsammans med vitlök, mandelsmör, apelsin, chili, salt och peppar. En vegansk röra som passar fint på buffén eller som veganskt tillbehör till maten.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
ca 3 dl
500 g morötter
3 vitlöksklyftor med skal
2 msk olja
2 msk mandelsmör
1 msk finriven ingefära
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
sesamfrön att toppa med
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. sesamfrön.
Energi868 KJ / 203 kCal
Fett14 g
Salt1 g
Kolhydrater15 g
Protein4 g
Kommentar
Hej, kan mandelsmöret ersättas eller uteslutas.
Catarina
2020-06-30Hej Catarina! Du kan utesluta mandelsmöret, möjligen kan du tillsätta lite mer olja. Alt byt mandelsmöret mot tahini efter eget tycke och smak. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-30