Morotsröra med ingefära

5
1
Morotsröra med ingefära

Låt ugnsrostade morötter och riven färsk ingefära bli till en härlig färgstark och smakrik morotsröra tillsammans med vitlök, mandelsmör, apelsin, chili, salt och peppar. En vegansk röra som passar fint på buffén eller som veganskt tillbehör till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Morotsröra med ingefära

Ingredienser

ca 3 dl
500 g morötter
3 vitlöksklyftor med skal
2 msk olja
2 msk mandelsmör
1 msk finriven ingefära
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
sesamfrön att toppa med

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. sesamfrön.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Catarina

2020-06-30

Hej, kan mandelsmöret ersättas eller uteslutas.

Redaktionen ICAse

2020-06-30

Hej Catarina! Du kan utesluta mandelsmöret, möjligen kan du tillsätta lite mer olja. Alt byt mandelsmöret mot tahini efter eget tycke och smak. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 868 KJ / 203 kCal
Fett 14 g
Salt 1 g
Kolhydrater 15 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden