Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Martins marockanska revbensspjäll

Fantastiskt saftiga och smakrika spjäll med orientaliska smaker. De marockanska revbensspjällen ges sin spännande smak av kryddblandningen Ras el Hanout, som bland annat innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar och saffran.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

  1. Koka revbensspjällen i saltat vatten (1 tsk salt/liter vatten) i en stor kastrull tills de är helt möra, 1 1/2–2 timmar. Ta upp, låt rinna av och skär i bitar.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Lägg spjällen i en ugnssäker form. Blanda kryddblandningen med chiliflakes, honung, apelsinjuice, citronskal och 1 tsk salt. Pensla bitarna runt om med glazen. Tillaga ca 15 minuter mitt i ugnen. Garnera ev med koriander och citronskal.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 kg tjocka revbensspjäll
  • 5 msk ras el hanout kryddblandning
  • 2 krm chiliflakes (red hot chilipepper)
  • 2 dl honung (ej flytande)
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • ev färsk koriander och finrivet citronskal till garnering
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?