Martins marockanska revbensspjäll

10
1
Martins marockanska revbensspjäll

Fantastiskt saftiga och smakrika spjäll med orientaliska smaker. De marockanska revbensspjällen ges sin spännande smak av kryddblandningen Ras el Hanout, som bland annat innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Martins marockanska revbensspjäll

Ingredienser

6 portioner
2 kg tjocka revbensspjäll
5 msk ras el hanout kryddblandning
2 krm chiliflakes (red hot chilipepper)
2 dl honung (ej flytande)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
finrivet skal av 1/2 citron
färsk koriander och finrivet citronskal till garnering
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Sonja

2012-12-03

Jag tänkte bjuda på den här rätten som ensamrätt, med couscous. Någon som har något tips på sås att servera till? Tänker mig att någon kall yoghurtsås kan vara god.