Martins marockanska revbensspjäll
Fantastiskt saftiga och smakrika spjäll med orientaliska smaker. De marockanska revbensspjällen ges sin spännande smak av kryddblandningen Ras el Hanout, som bland annat innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar och saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012
Ingredienser
6 portioner
2 kg tjocka revbensspjäll
5 msk ras el hanout kryddblandning
2 krm chiliflakes (red hot chilipepper)
2 dl honung (ej flytande)
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
finrivet skal av 1/2 citron
färsk koriander och finrivet citronskal till garnering
salt
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag tänkte bjuda på den här rätten som ensamrätt, med couscous. Någon som har något tips på sås att servera till? Tänker mig att någon kall yoghurtsås kan vara god.
Sonja
2012-12-03