Martins marockanska revbensspjäll

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
1
Martins marockanska revbensspjäll

Fantastiskt saftiga och smakrika spjäll med orientaliska smaker. De marockanska revbensspjällen ges sin spännande smak av kryddblandningen Ras el Hanout, som bland annat innehåller ingefära, gurkmeja, kanel, kardemumma, koriander, kryddpeppar och saffran.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2012

Martins marockanska revbensspjäll

Ingredienser

6 portioner
2 kg  tjocka revbensspjäll
5 msk  ras el hanout kryddblandning
2 krm  chiliflakes (red hot chilipepper)
2 dl  honung (ej flytande)
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
finrivet skal av 1/2   citron
färsk koriander och finrivet citronskal till garnering
salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Jag tänkte bjuda på den här rätten som ensamrätt, med couscous. Någon som har något tips på sås att servera till? Tänker mig att någon kall yoghurtsås kan vara god.

Sonja

2012-12-03

Testa liknande recept

Revbensspjäll med kumquats
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade revben
Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsglaserade revbensspjäll - Tips vid tidsbrist
Betyg 3 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limestekt revbensspjäll med sweet plum sauce
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Morfars honungsspjäll med spetskålssallad
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grymma kamben
Betyg 2.7 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga