UNDER 30 MIN | Medel

Tahini

Tahini är en lysande smaksättare som du kan använda i bland annat orientaliska rätter. Tahinin består av rostade sesamfrön, citronjuice och olivolja som mixas ihop och blir till en paste. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3/4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfröna lätt i medelvarm stekpanna. Mixa de rostade fröna.
  2. Tillsätt vattnet och citronjuicen och mixa ca 30 sekunder. Tillsätt oljan och salt och mixa till en slät paste.
  3. Använd som smaksättare i hummus, baba ganoush och andra orientaliska rätter, t ex i Fiskfilé med tahini.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per sats.

Tips

Blanda 1 msk jordnötssmör med 1/2 tsk sesamolja som alternativ till tahini. (Detta motsvarar 3/4 dl tahini).

Ingredienser

Portioner: 3/4 dl
  • 3 msk skalfria ljusa sesamfrön
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 2 msk fin olivolja
  • 1/2 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1536 kJ / 367 kCal