Morotspanini med grön bönröra
Baka fiberrika minibröd, panini, med smak av morot. Fyll med en matig och mumsig röra på stora vita bönor, spenat, pumpakärnor, avokado och italienska hårdosten pecorino. Galet goda mackor att ta med ut i friska luften, till långfrukost, brunch eller mellanmål.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015
Ingredienser
16 portioner
Bröd
25 g jäst
1 dl vatten
5 dl naturell yoghurt (3%)
3 dl rivna morötter
3/4 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl
Grön bönröra
1 förp stora vita bönor (ca 390 g)
100 g färsk bladspenat
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl pumpakärnor
2 dl riven pecorinoost
2 avokador
Till servering
färskost
hyvlade morötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per smörgås exkl färskost och morötter.
Energi1838 KJ / 439 kCal
Fett19 g
Salt1.52 g
Kolhydrater51 g
Protein13 g
Kommentar
Enkelt bröd att göra. Blev så gott med yoghurt och morötter i brödet. Gjorde en stor limpa istället för en massa små frallor. Blev jätte bra. Bara att skiva upp hemma. Bönröran blev jätte god. Kanske kan pigga upp den nästa gång med lite chiliflakes och lime. Men ändå så god! Hyvlade tomat och morötter och tog med ut på picknicken. Hade även med färskost och färdigriven picorino ost att strössla över. Succé! Struntade i avokadon. Kändes onödigt/överflödigt. Man hittar ändå aldrig den perfekta avokadon. Mums vilken picknick! :)
Anna
2020-05-21Stort tack Anna för ditt fina betyg. Vilken härlig picknick du verkar haft. Tack även för tipset att baka ut brödet som limpa. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-05-22