Morotspanini med grön bönröra

61
1
Morotspanini med grön bönröra

Baka fiberrika minibröd, panini, med smak av morot. Fyll med en matig och mumsig röra på stora vita bönor, spenat, pumpakärnor, avokado och italienska hårdosten pecorino. Galet goda mackor att ta med ut i friska luften, till långfrukost, brunch eller mellanmål.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Morotspanini med grön bönröra

Ingredienser

16 portioner

Bröd

25 g jäst
1 dl vatten
5 dl naturell yoghurt (3%)
3 dl rivna morötter
3/4 dl olivolja
1 1/2 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
8 dl vetemjöl

Grön bönröra

1 förp stora vita bönor (ca 390 g)
100 g färsk bladspenat
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl pumpakärnor
2 dl riven pecorinoost
2 avokador

Till servering

färskost
hyvlade morötter

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.

Näringsvärdet är beräknat per smörgås exkl färskost och morötter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentar

Anna

2020-05-21

Enkelt bröd att göra. Blev så gott med yoghurt och morötter i brödet. Gjorde en stor limpa istället för en massa små frallor. Blev jätte bra. Bara att skiva upp hemma. Bönröran blev jätte god. Kanske kan pigga upp den nästa gång med lite chiliflakes och lime. Men ändå så god! Hyvlade tomat och morötter och tog med ut på picknicken. Hade även med färskost och färdigriven picorino ost att strössla över. Succé! Struntade i avokadon. Kändes onödigt/överflödigt. Man hittar ändå aldrig den perfekta avokadon. Mums vilken picknick! :)

Redaktionen ICAse

2020-05-22

Stort tack Anna för ditt fina betyg. Vilken härlig picknick du verkar haft. Tack även för tipset att baka ut brödet som limpa. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1838 KJ / 439 kCal
Fett 19 g
Salt 1.52 g
Kolhydrater 51 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden