Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotspanini med grön bönröra

Baka fiberrika minibröd, panini, med smak av morot. Fyll med en matig och mumsig röra på stora vita bönor, spenat, pumpakärnor, avokado och italienska hårdosten pecorino. Galet goda mackor att ta med ut i friska luften, till långfrukost, brunch eller mellanmål.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bröd: Smula jästen i en degbunke. Tillsätt det fingerljumma vattnet och rör ut jästen.
  2. Värm yoghurten fingervarm i en kastrull, 37°C. Rör ner yoghurten i degspadet. Tillsätt rivna morötter, olja och salt. 
  3. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg, ca 10 minuter i maskin eller ca 15 minuter för hand. Låt degen jäsa under bakduk 1 timme.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 16 avlånga bitar (för 16 småbröd). Lägg degbitarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Grädda bröden i mitten av ugnen 15–20 minuter, eller tills de är gyllene. Låt svalna på galler under bakduk.
  7. Grön bönröra: Häll av, skölj och låt bönorna rinna av i ett durkslag. Mixa bönor, spenat, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt pumpakärnor och pecorinoost. Mixa hastigt ihop.
  8. Dela, kärna ur och gröp ut avokadon. Mosa ihop avokadoköttet med bönröran.
  9. Till servering: Dela bröden och fyll med färskost, bönröra och hyvlade morötter.

 

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 16
Bröd
  • 25 g jäst
  • 1 dl vatten
  • 5 dl naturell yoghurt (3%)
  • 3 dl rivna morötter
  • 3/4 dl olivolja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 8 dl vetemjöl
Grön bönröra
  • 1 förp stora vita bönor (ca 390 g)
  • 100 g färsk bladspenat
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 2 dl riven pecorinoost
  • 2 avokador
Till servering
  • färskost
  • hyvlade morötter
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare