Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

96
7
Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Saftiga och goda morotsmuffins med philadelphia-glasyr passar lika bra till kalaset som till kaffet. Grädda muffinssmeten i ugn och låt sedan de vackra bakverken svalna lite före du garnerar dem med den lena och syrliga glasyren.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Ingredienser

12 stora muffins

Muffins

2 stora morötter
2 dl hackade valnötter
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
1 dl brun farin
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk

Glasyr

150 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

96

Kommentarer

Anna karin

2017-11-04

Slätstruken smak och inte alls lika saftiga som när man bakar dem med olja. Bästa receptet är fortfarande det från Monica Ahlberg.

Kristine

2013-09-20

Jag bytande ut hälften utav sockret till råsocker, bytade även ut hälften utav vetemjölet till dinkelmjöl och det blev jättebra! De här kommer jag baka många gånger! Mina barn gillade dem verkligen

Gunilla

2009-07-31

Jättegoda även utan nötter. Fyllde en muffinsplåt för tolv muffinsar och det blev perfekt, stora mumsiga muffins. :)

Näringsvärde per portion

Energi 1800 KJ / 430 kCal
Läs mer om näringsvärden