Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Morotsmuffins med philadelphia-glasyr

Saftiga och goda morotsmuffins med philadelphia-glasyr passar lika bra till kalaset som till kaffet. Grädda muffinssmeten i ugn och låt sedan de vackra bakverken svalna lite före du garnerar dem med den lena och syrliga glasyren.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stora muffins portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Muffins: Skala och riv morötterna. Hacka valnötterna. Ställ åt sidan.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål.
  4. Rör smör och socker pösigt i en annan skål. Vispa i ägg och häll i mjölken.
  5. Rör försiktigt ner mjölkblandningen i de torra ingredienserna tills allt är ordentligt blandat.
  6. Tillsätt de rivna morötterna och hackade valnötterna och rör om. Fördela smeten i formar till strax under kanten.
  7. Grädda i 25 -30 minuter.
  8. Glasyr: Blanda ost och florsocker med en gaffel tills krämen är mjuk och smidig. Häll i citronjuicen och rör om. Låt muffinsen svalna innan de garneras med glasyr.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 stora muffins
Muffins
  • 2 stora morötter
  • 2 dl hackade valnötter
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g rumstempererat smör
  • 1 dl Brun Farin
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
Glasyr
  • 150 g färskost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1800 kJ / 430 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer