Red velvet cupcakes

184
7
Red velvet cupcakes

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Red velvet cupcakes

Ingredienser

12 st
3 dl
vetemjöl
1 msk
kakao
1 tsk
salt
1 3/4 dl
socker
1 3/4 dl
solrosolja
1
ägg
1 msk
röd hushållsfärg
1/2 tsk
vaniljsocker
1 1/4 dl
filmjölk
1 tsk
ättiksprit (12%)
3/4 tsk
bikarbonat
-
strössel att garnera med

Frosting

100 g
rumsvarm färskost
5 dl
florsocker
25 g
rumsvarmt smör
1 msk
mjölk
1 tsk
vaniljsocker
ev 1/2 tsk
färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

184

Kommentarer

Malin

2020-10-30

Kan man använda vanlig matolja istället för solrosolja ?:)

Redaktionen ICAse

2020-11-03

Hej Malin! Ja, det går bra med vanlig (neutral) matolja istället för solrosolja. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Amanda

2020-06-08

Supergott recept och även lätt att följa

Olivia

2019-05-31

Frostingen blev helt och hållet flytande samt smakade i princip bara färskost. Måtten till den är väldigt obalanserade, tror verkligen inte man behöver 600g ost........

Testa liknande recept