Red velvet cupcakes

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Ingredienser
12 st
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk bikarbonat
strössel att garnera med
Frosting
100 g rumsvarm färskost
5 dl florsocker
25 g rumsvarmt smör
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur länge håller dessa? Och hur förvara man de bäst,
Ida
2025-06-08Hej Ida! Dom håller nog någon dag men det bästa sättet om man vill förbereda är att frysa dom. Och då kanske utan frosting för att vara på den säkra sidan! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-06-09Har råkat kommentera på detta istället för red velvet tårtan, och av någon anledning verkar man inte kunna ta bort kommentarer på ICA; det här är ett jättebra recept!! Rekommenderas starkt
Olivia
2023-10-04Helt okej cupcake-recept, funkade även att göra med glutenfritt mjöl, hade I lite pofiber och majsmjöl och de fick fin konsistens. Frostingen är dock vedervärdig, äckligt slibbig och söt, så den som är sugen på god färskostfrosting gör bäst i att hitta ett annat recept för den förstörde hela bakverket enligt min mening.
Jonas
2022-08-05