Red velvet cupcakes

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Ingredienser
12 st
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk bikarbonat
strössel att garnera med
Frosting
100 g rumsvarm färskost
5 dl florsocker
25 g rumsvarmt smör
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har råkat kommentera på detta istället för red velvet tårtan, och av någon anledning verkar man inte kunna ta bort kommentarer på ICA; det här är ett jättebra recept!! Rekommenderas starkt
Olivia
2023-10-04Helt okej cupcake-recept, funkade även att göra med glutenfritt mjöl, hade I lite pofiber och majsmjöl och de fick fin konsistens. Frostingen är dock vedervärdig, äckligt slibbig och söt, så den som är sugen på god färskostfrosting gör bäst i att hitta ett annat recept för den förstörde hela bakverket enligt min mening.
Jonas
2022-08-05Kan man använda vanlig matolja istället för solrosolja ?:)
Malin
2020-10-30Hej Malin! Ja, det går bra med vanlig (neutral) matolja istället för solrosolja. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-11-03