Red velvet cupcakes

194
8
Red velvet cupcakes

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Red velvet cupcakes

Ingredienser

12 st
3 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk salt
1 3/4 dl socker
1 3/4 dl solrosolja
1 ägg
1 msk röd hushållsfärg
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl filmjölk
1 tsk ättiksprit (12%)
3/4 tsk bikarbonat
strössel att garnera med

Frosting

100 g rumsvarm färskost
5 dl florsocker
25 g rumsvarmt smör
1 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

194

Kommentarer

Jonas

2022-08-05

Helt okej cupcake-recept, funkade även att göra med glutenfritt mjöl, hade I lite pofiber och majsmjöl och de fick fin konsistens. Frostingen är dock vedervärdig, äckligt slibbig och söt, så den som är sugen på god färskostfrosting gör bäst i att hitta ett annat recept för den förstörde hela bakverket enligt min mening.

Malin

2020-10-30

Kan man använda vanlig matolja istället för solrosolja ?:)

Redaktionen ICAse

2020-11-03

Hej Malin! Ja, det går bra med vanlig (neutral) matolja istället för solrosolja. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Amanda

2020-06-08

Supergott recept och även lätt att följa