Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Red velvet cupcakes

Sammetslena cupcakes med frosting och rött strössel. Vackra och utsökta passar de till den lite lyxigare fikan eller som efterrätt till en lättare måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Placera muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  3. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
  4. Vispa socker och olja till en jämn och blank smet med elvisp i en annan bunke. Tillsätt ägget, under vispning, sedan hushållsfärg och vaniljsocker.
  5. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt mjölblandningen och filmjölken om vartannat.
  6. Blanda ättika och bikarbonat i en kopp, det skummar lite, rör ner blandningen i smeten.
  7. Fyll smeten i formarna till 3/4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna helt innan de garneras med frosting och strössel.
  8. Frosting: Vispa färskost, florsocker och smör med elvisp i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och ev citronjuice.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 3/4 dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 1 msk röd hushållsfärg
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl filmjölk
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • strössel att garnera med
Frosting
  • 100 g rumsvarm färskost
  • 5 dl florsocker
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 msk mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ev 1/2 tsk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer