Äppelkaka med rosmarin och honungsfrosting

Denna kaka är både en fröjd för ögat och smaklökarna! En saftig kaka med rivet äpple, kardemumma och rosmarin som toppas med en len färskostfrosting med smak av honung. Dekorera kakan med rosmarinkvistar och framstå som ett riktig bakproffs!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Ingredienser
12 bitar
150 g smör (+ extra till formen)
4 röda äpplen
1 kruka rosmarin (1/2 dl hackad + till dekoration, för 12 bitar)
3 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 krm salt
3 ägg
3 dl strösocker
Frosting
200 g cream cheese (färskost)
1/2 dl flytande honung
1/2 krm salt
rosmarinkvistar (till dekoration)
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1429 KJ / 341 kCal
Fett16 g
Salt0.7 g
Kolhydrater43 g
Protein4 g
Kommentarer
Alldeles för söt och tung! För mycket socker, både vanligt och vaniljsocker. Gjorde en glasyr med limesaft och cest istället för honung. Fräschade upp lite grand. Nästa gång använder jag rapsolja istället för smör, typ morotskaka men med äpple istället för morötter.
Catharina
2024-12-25Väldigt god och uppskattad. Hade ingen honung till glasyren så jag tog sirap i stället. Fungerade utmärkt.
Eva
2024-12-16Gjorde succe på kyrkkaffet idag
Andreas
2024-11-24