Morotsmuffins med frosting

Morotmuffins eller morotskaka i miniformat skulle man också kunna kalla dem. De här saftiga muffinsarna går utmärkt att frysa in och bjuda på till ett senare tillfälle. Toppa muffinsarna med en massa god frosting och njut.

Ingredienser
16 st
250 g morötter (250 g motsvarar ca 3 st)
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl neutral rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1/2 tsk salt
Frosting
100 g rumstempererat smör
200 g cream cheese (färskost)
4 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice eller 1 tsk vaniljsocker (för 16 st)
1 tsk malen kanel att pudra på frostingen
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1315 KJ / 313 kCal
Fett15 g
Salt0.6 g
Kolhydrater41 g
Protein3 g
Kommentarer
6 stMycket bra recept ! Lätt att göra !
Lisbeth
Ska det vara 250g morötter brutto eller 250g skalad & riven vikt?
Klara
det är lite för lite mjölk till muffinsen
Anteja