Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Morotsmuffins

Dessa saftiga morotsmuffins är fulla av fibrer, men bara lite fett och socker. Ingefära och kanel förstärker den goda smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Vispa ner kvarg.
  3. Blanda rågsikt, vetegroddar, bakpulver, malen kanel, malen ingefära och salt. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner finrivna morötter.
  4. Smörj en muffinsplåt väl med rapsolja. Fördela smeten och toppa varje muffins med pumpakärnor eller solrosfrön. Ställ in mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt svalna helt. Skär runt varje muffins så att de lossnar och lyft försiktigt upp dem.

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per muffins.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 1/2 dl kvarg (10 %)
  • 3,8 dl rågsikt
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 3 dl finrivna morötter
  • pumpakärnor (alt solrosfrön) att toppa med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi -1 kJ / 189 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer