Morotsmuffins

32
2
Morotsmuffins

Dessa saftiga morotsmuffins är fulla av fibrer, men bara lite fett och socker. Ingefära och kanel förstärker den goda smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Morotsmuffins

Ingredienser

12 st
3 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl kvarg (10 %)
3 4/5 dl rågsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
3 dl finrivna morötter
pumpakärnor (alt solrosfrön) att toppa med

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Näringsberäkningen visar näringsinnehåll per muffins.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Ing-marie

2022-09-29

Bytte ut hälften av sockret mot mörkt muscovadosocker, som blev väldigt gott. Hade inte vetegroddar hemma, så provade med havregryn istället, vilket också blev väldigt bra. Tillsatte även lite rapsolja för saftigt resultat.

Åsa margareta

2016-02-11

Perfekt att ha med sig till mellanmål.

Näringsvärde per portion

Energi -1 KJ / 189 kCal
Fett 6 g
Kolhydrater 24 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden