Morotslimpa

Betyg 4.9 av 5.46 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
4.9Världens godaste
Morotslimpa

Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Morotslimpa

Ingredienser

2 limpor
25 g färsk jäst
5 1/2 dl fingervarmt vatten (37°C)
1/2 dl rapsolja
3/4 dl ljus sirap
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
1 msk salt
3 dl finrivna morötter (ca 150 g)
11 dl vetemjöl (11 dl motsvarar ca 660 g)

Gör så här

00:10:00
00:45:00
00:20:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Går det att baka bröden utan formar? Att man bara formar två limpor med händerna och lägger dem direkt på en bakplåt?

    Jennie

    Hej Jennie! Nu var det längesen jag gjorde det här brödet men jag gissar att det går alldeles utmärkt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Testat med fullkornsvetemjöl istället för Graham och en blandning av äpple, zucchini och äpple för att ta vara på det som fanns hemma! Toppar med solrosfrön innan gräddning.

    Jessica

  • Om man inte har tillgång till ugn, kan man köra degen i airfryern då?

    Petronella

    Hej Petronella! Det går säkert! Det finns ju till och med kokböcker med hur man bakar i airfryern. Men dessvärre kan jag inte svara på om man måste ändra tid eller temperatur så där får du googla lite. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Sååå gott! Jag gjorde det som ett kalljäst bröd Det jäste väldigt fint i kylen!

    Cecilia

  • Hej, går det att baka utan bakmaskin? Hur länge behöver man knåda då ungefär tror ni? Mvh Sofia

    Sofia

    Hej Sofia! Då får du nog knåda i ungefär 10-15 minuter skulle jag tro. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man göra detta bröd som frallor?

    Ethel

    Hej Ethel! Det går bra, tänk bara på att de inte behöver gräddas lika länge. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Bakat detta flera gånger, mycket bra! Barnen gillar! Äter ena o fryser den andra. Även god att rosta.

    Carolina

  • Ska man inte förvärma ugnen? Utan man ska ställa in formarna när man startar ugnen?

    Emma

    Hej Emma! Ugnen ska värmas till 200°C och sen ska gräddas. Vi har nu delat upp stegen så det blir tydligare. Hoppas brödet blev bra. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Stämmer det verkligen att det är 2000 kalorier per portion? Eller menar ni 2000 kalorier för två hela limpor?

    Denice

    Hej Denice! Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Tack för receptet till mycket goda limpor, jag tog vetemjölet Manitoba Cream och det blev så bra!

    Anita

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g

Testa liknande recept

  • Grovt rågbröd
    Betyg 4.4 av 5.160 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Fyllda maränger med hasselnötskola
    Betyg 4.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Betanialimpa
    Betyg 3.7 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaiwok med kyckling
    Betyg 4 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Paneng Red Curry
    Betyg 4.1 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad