Morotslimpa

Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Gör så här
00:10:00
00:45:00
00:20:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g
Kommentarer
18 stGår det att baka bröden utan formar? Att man bara formar två limpor med händerna och lägger dem direkt på en bakplåt?
Jennie
Hej Jennie! Nu var det längesen jag gjorde det här brödet men jag gissar att det går alldeles utmärkt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Testat med fullkornsvetemjöl istället för Graham och en blandning av äpple, zucchini och äpple för att ta vara på det som fanns hemma! Toppar med solrosfrön innan gräddning.
Jessica
Om man inte har tillgång till ugn, kan man köra degen i airfryern då?
Petronella
Hej Petronella! Det går säkert! Det finns ju till och med kokböcker med hur man bakar i airfryern. Men dessvärre kan jag inte svara på om man måste ändra tid eller temperatur så där får du googla lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket