Morotslimpa

Morotslimpa är ett ljuvligt bröd med en lite söt smak – perfekt att njuta av till frukosten, som mellanmål eller kanske till soppan. Den vackra färgen kommer från de saftiga morötterna som även ger brödet en härlig smak.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Gör så här
00:10:00
00:45:00
00:20:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per limpa på brödets torrvikt.
Energi8377 KJ / 2002 kCal
Fett33 g
Salt8 g
Kolhydrater364 g
Protein43 g
Kommentarer
Går det att baka bröden utan formar? Att man bara formar två limpor med händerna och lägger dem direkt på en bakplåt?
Jennie
2025-05-20Hej Jennie! Nu var det längesen jag gjorde det här brödet men jag gissar att det går alldeles utmärkt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-05-22Testat med fullkornsvetemjöl istället för Graham och en blandning av äpple, zucchini och äpple för att ta vara på det som fanns hemma! Toppar med solrosfrön innan gräddning.
Jessica
2025-04-27Om man inte har tillgång till ugn, kan man köra degen i airfryern då?
Petronella
2025-04-14Hej Petronella! Det går säkert! Det finns ju till och med kokböcker med hur man bakar i airfryern. Men dessvärre kan jag inte svara på om man måste ändra tid eller temperatur så där får du googla lite. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-15