Morotskladdkaka
Alla som älskar morotskaka, se hit! Baka en variant på kladdkaka med söta morötter och smak av kanel och ingefära som självklart toppas med fluffig och krämig frosting på färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
ca 10 bitar
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 3/4 dl vetemjöl
3 stora ägg
2 dl finriven morot
Frosting
300 g cream cheese (färskost)
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2020 KJ / 483 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer
Inte alls i min smak. Älskar kladdkaka o älskar morotskaka men dem i kombination var inte för mig.
Lotta
2024-06-24Otroligt god!
Stina
2024-06-12Supergod! Jag gör en glutenfri och mjölkfri kladdkakesmet och häller i kryddorna och morotsrivet som i detta recept och det funkar fint.
Annette
2024-03-28