Morotskladdkaka

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
7
Morotskladdkaka

Alla som älskar morotskaka, se hit! Baka en variant på kladdkaka med söta morötter och smak av kanel och ingefära som självklart toppas med fluffig och krämig frosting på färskost.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Morotskladdkaka

Ingredienser

ca 10 bitar
175 g  smör
2 1/2 dl  strösocker
2 tsk  malen kanel
1 tsk  malen ingefära
2 krm  salt
2 3/4 dl  vetemjöl
3   stora ägg
2 dl  finriven morot

Frosting

300 g  cream cheese (färskost)
100 g  rumsvarmt smör
1 dl  florsocker
1 msk  vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och färskost mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Vilket glutenfritt mjöl är bäst att ersätta med och isåfall hur mycket?

Caroline

2023-05-21

Lättast göra och jttegod

Siv

2023-05-05

Gräddade 15 min. Tyckte ändå att det inte blev så mycket kladd. Den blev lite för kompakt och torr för min smak.

Anita

2023-05-05

Näringsvärde per portion

Energi2020 KJ / 483 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Kanelkladdkaka
Betyg 4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppeltarte med kanelglass
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.3 av 5.
407 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskostglass med vaniljsmak
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Spökkaka
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med brynt smör
Betyg 4.1 av 5.
105 personer har röstat
Under 45 min att tillaga