Morotskladdkaka

Alla som älskar morotskaka, se hit! Baka en variant på kladdkaka med söta morötter och smak av kanel och ingefära som självklart toppas med fluffig och krämig frosting på färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023

Ingredienser
ca 10 bitar
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2 3/4 dl vetemjöl
3 stora ägg
2 dl finriven morot
Frosting
300 g cream cheese (färskost)
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi2020 KJ / 483 kCal
Fett33 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein5 g
Kommentarer
Helt ok, men blev inte alls kladdig när jag gräddade den 18 min, så kör den kortare om du vill ha en ordentlig kladdkaka! Jag hade även i ca en tsk Kardemumma i smeten, mums!
Jenny
2025-01-26frosting*
Bella
2025-01-14God men allt för mycket frisering
Bella
2025-01-14