Morotskaka med äpple

Saftig och god blir morotskakan när du också river ner ett äpple i smeten. På toppen av morotskakan görs en glasyr och sedan toppas kakan med äppelskivor, kolasås och lite kanel. Kakan med både morötter och äpple blir så god att det är svårt att sluta äta den.

Ingredienser
10 bitar
1 msk smör (till formen)
2 msk ströbröd (till formen)
150 g morötter (150 g motsvarar 2 små morötter)
1 äpple (gärna aroma, à ca 150 g)
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl neutral rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1/2 tsk salt
Glasyr
300 g färskost (av cream cheese typ)
3 dl florsocker
1 tsk citronsaft
Topping
kolasås
skivor av äpple (gärna aroma)
malen kanel
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit utan kolasås, äppelskivor och kanel till topping.
Energi1898 KJ / 454 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein6 g
Kommentarer
7 stDet rivna äpplet blev grönt när kakan bakades 😲 någon som vet vad det kan bero på?
Jenny
Provade receptet men gjorde det mjölkproteinfritt och tog ett grönt äpple. Böt ut smöret till att bröa formen med till rapsolja och tog vegan färskost som var gjort på kokosolja. Fick köra den något längre i ugnen med min ugn men den fick högsta betyg på jobbet. Den var saftig och god! Ska spara receptet till min samling.
Katarina
Ser att det var frågor om hur mycket riven morot man ska använda. Nu står det 150 st och det blir ju en rejält saftig morotskaka. 😂
Ann
Haha! Ja jösses vad tokigt det blir ibland! Tack Ann för att du uppmärksammade oss på det! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket