Saftig harisikaka med mannagryn

7
3
Saftig harisikaka med mannagryn

Harrissakaka är en orientalisk mannagrynskaka och delikatess i Mellanöstern. Den saftiga kakan är enkel att göra och blir ett härligt tillskott på fikabordet eller som efterrätt tillsammans med färska bär och en klick tjock yoghurt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Saftig harisikaka med mannagryn

Ingredienser

12 bitar
100 g
rumsvarmt smör
5 dl
mannagryn
1 1/4 dl
strösocker
1 krm
salt
1/4 tsk
bikarbonat
1 tsk
bakpulver
2 dl
yoghurt (10%)
-
smör till formen
2 msk
yoghurt (10%) till att bre ovanpå kakan
1
burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1 dl
skållade mandlar

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en klick tjock yoghurt och färska bär.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jennifer

2020-09-25

Smakar inte så mycket, är ganska torr också. Lite menlös. Kommer inte göra om den.

Ingrid

2019-02-08

Använder man kondenserad eller karamelliserad mjölk? Jag använde kondenserad mjölk som det stod i receptet och kakan blev totalt färglös. Ska den inte in i ugnen efter att man hällt på mjölken?

Redaktionen ICAse

2019-02-11

Hej Ingrid! Stämmer att det är kondenserad mjölk. Kakan ska bara gräddas innan den toppas med kondenserad mjölk, inte efteråt. Den fårfärg vid första gräddningen (200 grader i 30 min), annars kanske den kan gräddas något längre tills den får färg. Lycka till! Hälsningar Michelle

Mari-louis

2018-05-22

Harisikakan påminner om dajmtårta. Mycket god.

Näringsvärde per portion

Energi 1288 KJ / 308 kCal
Fett 14 g
Salt 0.41 g
Kolhydrater 37 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept