Harrissakaka är en orientalisk mannagrynskaka och delikatess i Mellanöstern. Den saftiga kakan är enkel att göra och blir ett härligt tillskott på fikabordet eller som efterrätt tillsammans med färska bär och en klick tjock yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska det vara sötad kondenserad mjölk eller osötad?
Marjaana
2021-10-01Smakar inte så mycket, är ganska torr också. Lite menlös. Kommer inte göra om den.
Jennifer
2020-09-25Använder man kondenserad eller karamelliserad mjölk? Jag använde kondenserad mjölk som det stod i receptet och kakan blev totalt färglös. Ska den inte in i ugnen efter att man hällt på mjölken?
Ingrid
2019-02-08Hej Ingrid! Stämmer att det är kondenserad mjölk. Kakan ska bara gräddas innan den toppas med kondenserad mjölk, inte efteråt. Den fårfärg vid första gräddningen (200 grader i 30 min), annars kanske den kan gräddas något längre tills den får färg. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-11