Saftig harisikaka med mannagryn
Harrissakaka är en orientalisk mannagrynskaka och delikatess i Mellanöstern. Den saftiga kakan är enkel att göra och blir ett härligt tillskott på fikabordet eller som efterrätt tillsammans med färska bär och en klick tjock yoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
12 bitar
100 g rumsvarmt smör
5 dl mannagryn
1 1/4 dl strösocker
1 krm salt
1/4 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl yoghurt (10%)
smör till formen
2 msk yoghurt (10%) till att bre ovanpå kakan
1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
1 dl skållade mandlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett14 g
Salt0.41 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g
Kommentarer
Ska det vara sötad kondenserad mjölk eller osötad?
Marjaana
2021-10-01Smakar inte så mycket, är ganska torr också. Lite menlös. Kommer inte göra om den.
Jennifer
2020-09-25Använder man kondenserad eller karamelliserad mjölk? Jag använde kondenserad mjölk som det stod i receptet och kakan blev totalt färglös. Ska den inte in i ugnen efter att man hällt på mjölken?
Ingrid
2019-02-08Hej Ingrid! Stämmer att det är kondenserad mjölk. Kakan ska bara gräddas innan den toppas med kondenserad mjölk, inte efteråt. Den fårfärg vid första gräddningen (200 grader i 30 min), annars kanske den kan gräddas något längre tills den får färg. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-02-11