Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Saftig harisikaka med mannagryn

Harrissakaka är en orientalisk mannagrynskaka och delikatess i Mellanöstern. Den saftiga kakan är enkel att göra och blir ett härligt tillskott på fikabordet eller som efterrätt tillsammans med färska bär och en klick tjock yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör hop smör, mannagryn, socker och salt i en bunke till en smulig massa. Blanda bikarbonat, bakpulver och yoghurt i en skål. Rör ner i bunken och rör ihop till en kompakt deg.
  3. Tryck ut smeten i
 en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar). Bred på 
2 msk yoghurt (för 12 bitar). Ställ i n
 i mitten av ugnen ca 
30 minuter.
  4. Ta ut och skär i bitar i formen. Häll över den kondenserade mjölken medan kakan är varm. Toppa med mandel. Låt svalna.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Servera gärna med en klick tjock yoghurt och färska bär.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 5 dl mannagryn
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1/4 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • smör till formen
  • 2 msk yoghurt (10%) till att bre ovanpå kakan
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 400 g)
  • 1 dl skållade mandlar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1288 kJ / 308 kCal