Morotsjuice med äpple och ingefära
Juice på morot, äpple, apelsin och ingefära är ett uppiggande recept för råsaftcentrifugen. Lägg i kylda frukter och grönsaker så får du en god och sval juice.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2023
Ingredienser
4 portioner
4 kalla morötter
4 kalla apelsiner
4 kalla äpplen
1 bit skalad ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
is
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi622 KJ / 149 kCal
Fett0.5 g
Salt0 g
Kolhydrater31 g
Protein1.6 g
Kommentarer
Hej Torsten! I dagsläget redovisar vi per portion då våra kunder har sagt sig föredra detta. Det bli även mer praktiskt då recepten delas på det antal portioner som anges i receptet och speglar det man faktiskt äter. Men tack för din åsikt och man vet aldrig vad som händer i framtiden. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-23Gott! Men jag vill att ICA redovisar Näringsvärde per 100 g, som "alla andra" receptskrivare gör. Tack.
Torsten
2017-01-20Hej Helle! Det är inte 50 g socker i ett glas utan 34,3 g kolhydrater/portion. Kolhydrater delas in i stärkelse, sockerarter och fiber. Sockerarter tas snabbt upp i tarmen och höjer blodsocker medan stärkelse tar längre tid att bryta ner. I detta fall innebär det att inte alla 34,3 g kolhydrater är socker. Ca 29 g är sockerarter i form av fruktos, glukos och sackaros som ingår naturligt i frukten. De officiella kostråden rekommenderar att vi äter mer frukt och grönsaker, helst i naturlig form men kan ibland kompletteras med egenpressad juice.
Redaktionen
2016-02-11