Morotsjuice med äpple och ingefära

23
6
Morotsjuice med äpple och ingefära

Juice på morot, äpple, apelsin, mynta och ingefära är ett uppiggande recept för råsaftcentrifugen. Lägg i kylda frukter och grönsaker så får du en god och sval juice. Ingefäran behöver inte ens skalas! Fyllig och sötfrisk med fräsch mintsmak.

Morotsjuice med äpple och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4 kylda morötter
4 kylda apelsiner
4 kylda äpplen
1 bit ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
mynta som smaksättning

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.  

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-23

Hej Torsten! I dagsläget redovisar vi per portion då våra kunder har sagt sig föredra detta. Det bli även mer praktiskt då recepten delas på det antal portioner som anges i receptet och speglar det man faktiskt äter. Men tack för din åsikt och man vet aldrig vad som händer i framtiden. Hälsningar Michelle

Torsten

2017-01-20

Gott! Men jag vill att ICA redovisar Näringsvärde per 100 g, som "alla andra" receptskrivare gör. Tack.

Redaktionen

2016-02-11

Hej Helle! Det är inte 50 g socker i ett glas utan 34,3 g kolhydrater/portion. Kolhydrater delas in i stärkelse, sockerarter och fiber. Sockerarter tas snabbt upp i tarmen och höjer blodsocker medan stärkelse tar längre tid att bryta ner. I detta fall innebär det att inte alla 34,3 g kolhydrater är socker. Ca 29 g är sockerarter i form av fruktos, glukos och sackaros som ingår naturligt i frukten. De officiella kostråden rekommenderar att vi äter mer frukt och grönsaker, helst i naturlig form men kan ibland kompletteras med egenpressad juice.

Näringsvärde per portion

Energi 679 KJ / 163 kCal
Fett 0.4 g
Kolhydrater 34.3 g
Protein 1.9 g
Läs mer om näringsvärden