Morotsjuice med äpple och ingefära

20
6
Morotsjuice med äpple och ingefära

Juice på morot, äpple, apelsin, mynta och ingefära är ett uppiggande recept för råsaftcentrifugen. Lägg i kylda frukter och grönsaker så får du en god och sval juice. Ingefäran behöver inte ens skalas! Fyllig och sötfrisk med fräsch mintsmak.

Skriv ut
Morotsjuice med äpple och ingefära

Ingredienser

4 portioner
4
kylda morötter
4
kylda apelsiner
4
kylda äpplen
1
bit ingefära (1 bit motsvarar ca 3 cm)
-
mynta som smaksättning

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.  

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-23

Hej Torsten! I dagsläget redovisar vi per portion då våra kunder har sagt sig föredra detta. Det bli även mer praktiskt då recepten delas på det antal portioner som anges i receptet och speglar det man faktiskt äter. Men tack för din åsikt och man vet aldrig vad som händer i framtiden. Hälsningar Michelle

Torsten

2017-01-20

Gott! Men jag vill att ICA redovisar Näringsvärde per 100 g, som "alla andra" receptskrivare gör. Tack.

Redaktionen

2016-02-11

Hej Helle! Det är inte 50 g socker i ett glas utan 34,3 g kolhydrater/portion. Kolhydrater delas in i stärkelse, sockerarter och fiber. Sockerarter tas snabbt upp i tarmen och höjer blodsocker medan stärkelse tar längre tid att bryta ner. I detta fall innebär det att inte alla 34,3 g kolhydrater är socker. Ca 29 g är sockerarter i form av fruktos, glukos och sackaros som ingår naturligt i frukten. De officiella kostråden rekommenderar att vi äter mer frukt och grönsaker, helst i naturlig form men kan ibland kompletteras med egenpressad juice.

Näringsvärde per portion

Energi 679 KJ / 163 kCal
Fett 0.4 g
Kolhydrater 34.3 g
Protein 1.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept