Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Morotsgranité med citron

Överraska med en morotsglass, en isig granité på sockerlag och morötter. För att få rätt konsistens på granitén så krävs lite pyssel innan resultatet blir lite grövre iskristaller fyllda av smak. Serveras direkt från frysen som avslutning på maten eller mellan två rätter för att friska upp smaklökarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skala och skiva morötterna.
  2. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen.
  3. Koka upp vatten och socker tillsammans med morötterna.
  4. Mixa sockerlag och morötter slätt i en blender. Tillsätt citronskal och citronsaft. Häll upp i en vid bunke och låt svalna.
  5. Frys bunken med lagen först ca 2 timmar. Skrapa sedan upp ytan och kanten med en gaffel varannan timme till den har sorbetkonsistens. När den är helt skrapad fyll upp små glas med granitén och servera genast.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 morötter (2 morötter motsvarar ca 150 g)
  • finrivet skal av 1 citron
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 285 kJ / 68 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer