Chokladglass och havtornssorbet

4
0
Chokladglass och havtornssorbet

Kanske inte den tjusigaste uppläggningen, men i den här desserten talar smakerna för sig själv. Chokladglassen med fyllig chokladsmak blir len och luftig i glassmaskinen, sorbeten med pigga havtornsbär syrlig och fräsch. Ljuvlig kombo och ljuvligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014

Chokladglass och havtornssorbet

Ingredienser

6 portioner

Chokladglass

200 g mörk choklad (70 %)
3 1/4 dl mjölk
3 1/4 dl vispgrädde
2 msk sirap av glykos
3 äggulor
4 1/2 msk socker
2 msk kakao
ca 1/4 krm salt

Havtornssorbet

1 paket frysta havtorn (à 225 g)
3 dl vatten
2 3/4 dl socker
3 msk sirap av glykos

För alla (chokladglass)

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Använd laktosfri mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj ren mörk choklad av god kvalitet. Ersätt mjölk och grädde med t ex ris-, havre- eller soja-baserade ersättningsprodukter.
Innehåller ägg.

För alla (havtornssorbet)

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2218 KJ / 530 kCal
Fett 16 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 89 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden