Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Espresso Sorbetto

Kristalliserad espresso som med hjälp av hårdvispad äggvita förvandlas till en krämig sorbetto. Mortla några kaffebönor och strössla på toppen, krön det hela med mynta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Brygg espresson och låt svalna helt.
  2. Häll därefter kaffet i en skål och ställ in i frysen. Frys i 30 minuter.
  3. Ta ut kaffet och rör om, frys igen i 30 minuter och rör igen.
  4. Vispa äggvitan hårt med sockret och vänd försiktigt i espresson.
  5. Låt frysa igen tills den är färdig. Serveras i frysta glas eller på dessertfat.
  6. Topping: Toppa gärna med krossade kaffebönor. Dekorera gärna med mynta.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Lavazza.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 6 espresso (gärna Lavazza Caffé Espresso) (6 espresso motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 1 äggvita
  • 1 msk socker (rågad)
Topping
  • krossade kaffebönor
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer