Morotsfrallor

Dessa morotsbröd är riktigt saftiga och supergoda. Riv morötter fint på ett rivjärn och rör ner i degen, det ger en fin saftighet och en fantastisk färg till brödet. För bästa resultat använd gärna vetemjöl special då blir frallorna så där skönt fluffiga men ändå med bra tuggmotstånd. Lycka till med bakningen!

Gör så här
00:10:00
00:15:00
00:40:00
00:20:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st och på torrvikten på brödet.
Energi665 KJ / 159 kCal
Fett2 g
Salt1 g
Kolhydrater31 g
Protein4 g
Kommentarer
26 stEftersom jag inte anser mig kunna baka blev jag mycket nöjd med slutresultatet. Men som novis undrar jag hur mycket man ska knåda degen mellan den första och andra jäsningen? Mängden salt förvånade mig men det blev inte så salt som jag trodde. Jag fick totalt 18 frallor som vägde 100 gram styck och fick vara i ugnen i 16 minuter och det blev riktigt bra.
Johanna
Hej Johanna! jag brukar försöka att knåda degen så lite som möjligt mellan jäsningarna. Då tycker jag brödet blir luftigt och fint. Vänliga Hälsningar Leif
ICA-köket
För lite mjöl. Jag la till ca 1,5 dl till.
Monica
Hej, Kan jag ersätta mjölet med fullkornmjöl?
Gülsün
Hejsan! Det går inte att byta rakt av utan att justera vätskan tyvärr eftersom mjölerna suger olika. Så kanske bättre att hitta ett recept som är gjort för fullkornsmjöl. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket