Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Betyg 3.7 av 5.82 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Dadlar och mandlar mixas till saftiga morotsbollar och man vill smaka redan när doften av kardemumma och citron sprider sig i köket. Morotsbollarna är perfekta som mellanmål när barnen kommer hem från skolan, eller när du vill ha något gott efter middagen.

Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Ingredienser

ca 20 st
2 dl finrivna morötter
100 g hela skalade mandlar (ca 1,5 dl för 20 bollar)
100 g urkärnade dadlar (ca 12 st för 20 bollar)
1 tsk malen kardemumma
1/2 citron (rivet skal och några droppar saft )
ca 1 dl riven kokos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Goda bollar! Jag frös in de som blev över och det funkade fint

    Carolina

  • Jag hade ingen hel mandel så använde 100 g mandelmjöl istället, siktat för att få bort klumpar. Jag hällde kokande vatten över dadlarna (skurna i småbitar) så att det precis täckte. Mixade med stavmixer när de mjuknat och blandade sedan den tjocka, klibbiga krämen med övriga ingredienser. För lite ”crunch” tillsatte jag även 1 dl hackade pumpakärnor. Rullade bollarna i kakao. 👌

    Leena margareta

  • Bollarna stelnade aldrig utan är fortfarande degigt mjuka i konsistensen ännu efter en vecka i kylskåp.

    Rebecca

  • Försvinnande goda! Jag tillsatte 1 msk kokosolja och förvarade dem i frysen innan jag rullade dem i kakao!

    Carin

  • Hur länge kan man förvara dessa i kylen? Funkar det att frysa in dem?

    Kerstin

  • Goda, gillar att de är utan socker men ett par dadlar mindre skulle göra dem godare. Rullade hälften i kakao o det blev godare

    Anette

  • Testade med rödbetor i ställt för morötter och fikon i stället för dadlar. Tog i 1 dl solrosfrön också. Det blev supergott. /Elisabeth

    Elisabet

  • Jag rullade bollarna i kakao i stället för kokos, det blev ännu godare.

    Nora

  • Det var gott men jag tyckte konsistensen var tråkig. Jag tror det skulle bli godare om man innan man rullar mixen till bollar blandar i grovhackade nötter. Jag provade med att dela bollarna i fyra delar och klämde fast varje del på en halv valnötskärna. Det blev gott, och mycket intressantare.

    Solveig

  • Jag som aldrig ätit något liknande blev glatt överraskad, dom är jättegoda!

    Mari

Näringsvärde per st

Näringsberäkningen är per boll.
Energi248 KJ / 59 kCal
Fett4 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Ingefärs- och limebollar
    Betyg 3.9 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Raw smulpaj
    Betyg 4.4 av 5.36 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mangobollar
    Betyg 4.1 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Raw semla
    Betyg 4.7 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • No bake cheesecake med blåbär
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Nyttig kladdkaka
    Betyg 2.8 av 5.577 personer har röstat
    Receptet har 29 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad