Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Dadlar och mandlar mixas till saftiga morotsbollar och man vill smaka redan när doften av kardemumma och citron sprider sig i köket. Morotsbollarna är perfekta som mellanmål när barnen kommer hem från skolan, eller när du vill ha något gott efter middagen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per boll.
Energi248 KJ / 59 kCal
Fett4 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
13 stGoda bollar! Jag frös in de som blev över och det funkade fint
Carolina
Jag hade ingen hel mandel så använde 100 g mandelmjöl istället, siktat för att få bort klumpar. Jag hällde kokande vatten över dadlarna (skurna i småbitar) så att det precis täckte. Mixade med stavmixer när de mjuknat och blandade sedan den tjocka, klibbiga krämen med övriga ingredienser. För lite ”crunch” tillsatte jag även 1 dl hackade pumpakärnor. Rullade bollarna i kakao. 👌
Leena margareta
Bollarna stelnade aldrig utan är fortfarande degigt mjuka i konsistensen ännu efter en vecka i kylskåp.
Rebecca