Morotsbollar med mandel, kardemumma och citron

Dadlar och mandlar mixas till saftiga morotsbollar och man vill smaka redan när doften av kardemumma och citron sprider sig i köket. Morotsbollarna är perfekta som mellanmål när barnen kommer hem från skolan, eller när du vill ha något gott efter middagen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är per boll.
Energi248 KJ / 59 kCal
Fett4 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein1 g
Kommentarer
13 stGoda bollar! Jag frös in de som blev över och det funkade fint
Carolina
Jag hade ingen hel mandel så använde 100 g mandelmjöl istället, siktat för att få bort klumpar. Jag hällde kokande vatten över dadlarna (skurna i småbitar) så att det precis täckte. Mixade med stavmixer när de mjuknat och blandade sedan den tjocka, klibbiga krämen med övriga ingredienser. För lite ”crunch” tillsatte jag även 1 dl hackade pumpakärnor. Rullade bollarna i kakao. 👌
Leena margareta
Bollarna stelnade aldrig utan är fortfarande degigt mjuka i konsistensen ännu efter en vecka i kylskåp.
Rebecca
Försvinnande goda! Jag tillsatte 1 msk kokosolja och förvarade dem i frysen innan jag rullade dem i kakao!
Carin
Hur länge kan man förvara dessa i kylen? Funkar det att frysa in dem?
Kerstin
Goda, gillar att de är utan socker men ett par dadlar mindre skulle göra dem godare. Rullade hälften i kakao o det blev godare
Anette
Testade med rödbetor i ställt för morötter och fikon i stället för dadlar. Tog i 1 dl solrosfrön också. Det blev supergott. /Elisabeth
Elisabet
Jag rullade bollarna i kakao i stället för kokos, det blev ännu godare.
Nora
Det var gott men jag tyckte konsistensen var tråkig. Jag tror det skulle bli godare om man innan man rullar mixen till bollar blandar i grovhackade nötter. Jag provade med att dela bollarna i fyra delar och klämde fast varje del på en halv valnötskärna. Det blev gott, och mycket intressantare.
Solveig
Jag som aldrig ätit något liknande blev glatt överraskad, dom är jättegoda!
Mari