Morotsbollar med kardemumma

Ge kroppen ny energi med de här naturligt söta morotsbollarna. Perfekt mellanmål eller som nyttigare fika. Bollarna kan göras på morotsrester från en råsaftscentrifug eller rivna morötter. Dadlar bidrar med naturlig sötma och cashewnötter gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Gör så här
Näringsberäkningen är per boll.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi346 KJ / 83 kCal
Fett6 g
Salt0 g
Kolhydrater5 g
Protein2 g
Kommentarer
26 stHar gjort dessa goda bollar flera gånger, en favorit helt enkelt
Anna
Supergoda, även tonåringen gillar! Jag tog sex dadlar och la i ca 0.5 dl havregryn för att minska socker och sötma. Det blev tillräckligt sött ändå tycker jag, men smaken är ju olika. Hade inte tillräckligt med cashewnötter hemma så hälften av nötterna byttes mot solrosfrön. Det märktes faktiskt knappt.
Nina
Tips att mina cashewnötter först, så det inte blir ojämna och stora bitar av det
Camilla
Supergoda, hoppade över kokosen då jag planerar ta med på fjällvandring 👍🏻
Elisabeth
Om man använder dadelpasta - hur mycket motsvarar det?
Carolina
Godast är de att äta något kalla. Förvarar dom i kylen och plockar fram vid servering.
Sofia
Det finns ett liknande recept här på ica.se (https://www.ica.se/recept/morotsbollar-med-mandel-kardemumma-och-citron-719229/) med 1,5 dl skållade mandlar, 2 dl morötter, 12 dadlar, 1 tsk kardemumma o saft o skal av 1/2 citron, som jag använt. Försvinnande goda!
Carin
Har gjort dessa tidigare, supergoda. (Även godkända av maken) Kan man använda andra nötter? Typ valnötter?
Eva
Hej Eva! Ja det bör gå fint, konsistensen blir kanske lite annorlunda, även smaken såklart :) beroende på vilka nötter du väljer. Lycka till, du får gärna skriva en kommentar här i receptet hur de blev om du provar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Supergott!!
Maria
Supergoda !!!!
Sofia