Havrelimpor med lingon
Saftiga och välsmakade limpor med lingon tillagar du relativt enkelt själv med hjälp av detta suveräna recept. Havrelimpor med lingon är ett nyttigt, gott och mättande matbröd till frukost, kvällsfika eller varför inte till utflykten.
Ingredienser
2 bröd
1 paket jäst (à 50g)
5 dl vatten
2 dl lingonsylt
1 msk salt
5 dl havregryn
5 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott bröd, men limporna blev väldigt kompakta, trots att vi vägde mjölet och tog bara 7 dl, enligt tidigare kommentar! Vi hade heller inte lingonsylt, så det blev tranbär istället! Kanske det var anledningen till att limporna blev kompakta!
Christel
2023-08-03Hade ingen lingonsylt hemma, så tog röda vinbär och skvätte i lönnsirap, blev också bra.
Jennie
2021-08-04Gott! Gräddade mina bröd i formar, det behövdes ca 45 minuter i ugnen. Saftigt och lättbakat. Var försiktig med mängden mjöl, bröd kräver i regel mycket mindre mjöl än man kan luras tro. Känn och kläm!
Linda
2021-04-22