Tekakor med havregryn

Det här receptet på supersaftiga tekakor med havregryn kan bli hela familjens nya favorit till frukost eller som mellanmål. Utan krångel slänger du ihop detta goda, fiberrika bröd med havregryn!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2024

Ingredienser
18 st
100 g smör
5 dl mjölk (3 %)
4 dl havregryn (+ extra att toppa med)
50 g färsk jäst
1 msk ljus sirap
1 ägg
2 tsk salt
11 dl vetemjöl (660 g för 18 st + extra till utbakning)
Gör så här
00:15:00
00:10:00
00:30:00
01:00:00
00:08:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi947 KJ / 226 kCal
Fett7 g
Salt0.9 g
Kolhydrater34 g
Protein6 g
Kommentarer
Jag testade att använda hälften av degen för att göra en pizza över en hel plåt. Sporrade bitar och naggande degen, la på all topping precis innan jag gräddade, blev verkligen bra, inte de hårda kanterna som när man köper frysta. Kände för att försöka göra Greek Pizza.
Mariana
2025-02-08Blev riktigt bra, inspiration att göra något annat än vad jag brukar. Tyckte topping var lite överkurs, men jag penslar alltid med vatten så det hade säkert funkat.
Mariana
2025-02-04Goda men inget man ”slänger ” ihop till frukost. 😆 Med lång knådning och två jäsningar, tog det typ 2 timmar att baka dem. Havregrynen fastnade inte på toppen bara sådär, penslade först med vatten och då funkade det!
Karin
2025-01-31