Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g morötter
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lime
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Jordnötshack
1 dl salta jordnötter
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 593 kCal
Fett34.8 g
Kolhydrater51.1 g
Protein14.5 g

Kommentarer
12 stHur mycket vatten ska man tillsätta ?
Sandu
Hej Sandu! Här menas det ätfärdig buljong. Använder du buljongtärning så är det 5 dl vatten och 1 buljongtärning. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Mycket god, tog en extra vitlök och en extra tesked sambal oelek Birgit
Gerd
Kokosmjölken gjorde så att soppan smakade efterrätt, fick slänga skiten.
Stina
Supergod! Hade även i en potatis och chili..
Nathalie
Hade varken hönsbuljong, kokosmjölk eller jordnötter så jag gjorde den på René Voltaires grönsaksbuljongpulver, creme fraiche istället och hackade rostade hasselnötter. Hasselnötterna ströddes på vid servering med hackad persilja från frysen och några droppar chiliolja som smaksättning - det blev galet gott!
Malin
Jag skippade kokosmjölken och blandade i riven kokos istället. Åt den kall, jättegott så också .
Åsa
Väldigt god! gjorde den med grönsaksbuljong istället. Gjorde för 8st men tog bort en burk kokosmjölk då jag tyckte den smaken redan tog över ganska mycket vid 1 burk.
Therés
Jättegod.Spännande smaker.Kommer att göra den med grönsaksbuljong för helt vegetarisk.
Annika
Väldigt god. Jag gjorde den ytterligare lite matig genom att tillsätta röda linser.
Johanna
Väldigt goda och spännande smaker, kommer garanterat att tillagas igen! Gott med lite tuggmotstånd i nötterna.
Fanny