Morots- och ingefärssoppa med jordnötshack

En frisk och nyttig soppa med sting! Fräs morötter och grönsaker i en kastrull och tillsätt riven ingefära, buljong och limesaft. Mixa soppan och servera med jordnötshack och nygräddade minibaguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2013

Ingredienser
4 portioner
4 minibaguetter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g morötter
1 msk riven ingefära
1 tsk olja
5 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 lime
400 ml kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Jordnötshack
1 dl salta jordnötter
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
00:05:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2479 KJ / 593 kCal
Fett34.8 g
Kolhydrater51.1 g
Protein14.5 g
Kommentarer
Hur mycket vatten ska man tillsätta ?
Sandu
2025-06-07Hej Sandu! Här menas det ätfärdig buljong. Använder du buljongtärning så är det 5 dl vatten och 1 buljongtärning. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-06-09Mycket god, tog en extra vitlök och en extra tesked sambal oelek Birgit
Gerd
2025-05-14Kokosmjölken gjorde så att soppan smakade efterrätt, fick slänga skiten.
Stina
2024-08-21