Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingspett med ugnspotatis och sweet chilisås

Ska du få gäster över på middag? Bjud då på dessa underbara kycklingspett med ugnspotatis och sweet chilisås. Tillaga din potatis i ugn med lök och paprika och duka sedan fram den med goda spett och en enkel sås med sweet chilisås och jordnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda bitar på längden. Platta ut bitarna. Skär längs med, men inte helt ut. Vik ut och du får en lång strimla.
  2. Blanda olja med äppelcidervinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor. Lägg i kycklingstrimlorna och låt marinera minst 1 tim, gärna längre.
  3. Skölj och skär potatisarna i bitar. Lägg på en liten långpanna. Häll på olja. Tillaga i 225°C, ca 30 min. Rör om någon gång under tiden.
  4. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Blanda ner rödlök och paprika i potatisen mot slutet av tillagningen. Salta och peppra.
  5. Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar.
  6. Trä upp kycklingen på spett och stek i stekpanna. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 750 g potatis (750 g motsvarar ca 8 st)
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar
  • 1 burk matlagningsyoghurt (à 2 dl)
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1/2 dl hackade jordnötter
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer