Jordnötssås
Denna jordnötssås passar till så otroligt många maträtter med sin djupt nötiga smak kryddad med vitlök, ingefära och curry. För krämigheten tillsätter du kokosmjölk till jordnötssåsen och avrundar med lite sambal oelek för hettans skull.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Ingredienser
8 portioner
4 dl salta jordnötter
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
2 tsk curry
4 dl kokosmjölk
1 tsk sambal oelek
1 msk riven färsk ingefära
3 msk japansk soja
1 msk brun farin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1473 KJ / 352 kCal
Fett30 g
Salt2 g
Kolhydrater8 g
Protein11 g
Kommentarer
Egentligen var jag sugen på att köpa från thaivagnen men det kändes lite dyrt idag så jag gjorde egen och förvånadsvärt gott
Maria
2024-11-07Det blev så otroligt gott, ungarna sa mums! och gubbens mage sluta kurra! Äntligen kan jag sova lite om natten utan alla dessa LJUD!!!!
Olle
2024-07-24Kan man göra den klar och ha den i kylen ngr timmar och värma den igen? Blir den lika okej även då?
Ingrid
2024-05-26Hej Ingrid! Ja, det går bra att värma den! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27