Denna jordnötssås passar till så otroligt många maträtter med sin djupt nötiga smak kryddad med vitlök, ingefära och curry. För krämigheten tillsätter du kokosmjölk till jordnötssåsen och avrundar med lite sambal oelek för hettans skull.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2004
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Pernilla: Vete används när soja framställs men enligt studier är slutprodukten glutenfri tack vare fermenteringsprocessen. Nu säljs det ju dock även glutenfri soja där vetemjöl inte används alls i processen.
Isak
2023-08-29Japansk soya innehåller gluten /Pernilla
Pernilla
2023-08-12Hej Pernilla! Som Isak ovan skriver så betraktas soja som glutenfri. Soja består delvis av vete men i analyser har man ändå kunnat konstatera att jäsningen gjort att slutprodukten blir glutenfri. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Mycket gott, tog dock 1 tsk curry pga av kommentarerna angående receptet
Anders
2023-08-08