Morots- och halloumibiffar
Saftiga och smakrika veggo-biffar baserade på morot och den härliga cypriotiska osten halloumi eller annan grillost. En nypa chiliflakes ger morots- och halloumibiffarna hett sting. Stek dem i ugnen eller i en stekpanna – använd då gärna lite extra olja, så de blir riktigt frasiga.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och ersätt bulgur med t ex quinoa eller ris.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi och laktosfritt ströbröd.
Näringsvärdet är beräknat per biff.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir väldigt goda när man smaksätter med spiskummin. Mycket populära!
Maj-britt
2024-07-27Jag gjorde dubbel sats o tur var väl det för när middagen var slut fanns endast en morotsbiff kvar. 4 pers fick i sig 14 morotsbiffar. Mums 😋
Angela
2024-07-13De blev lite gummiaktiga i konsistensen och smaken blev lite menlös. Kul att testa men det blir inte fler gånger.
Johanna
2024-06-26