Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra

10
5
Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra

Här är en fyllig och smakrik morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra som inte tar lång tid att tillaga och kan ätas till lunch, middag eller i mindre portion till förrätt. Soppan har läckra smaker och är fantastiskt god till jordnötsröran.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g morötter
2 apelsiner
1 msk olja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Jordnötsröra

1 dl salta jordnötter
1 tsk färskpressad limejuice
1 msk olja
1/2 kruka hackad koriander
2 msk vatten

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kontrollera innehållet i buljong eller fond för samtliga allergener.

 

Gör så här

Tips

Tvätta apelsinen innan du river skalet. Hacka gärna lite extra jordnötter att strö över soppan vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Alice

2022-11-06

Gott men aningen smaklöst. Hade dubbla mängden sambal oelek. Röran sjunker till botten av tallriken tyvärr.

Lena

2021-10-20

Jag tyckte det var riktigt gott! Kanske tar vi i lite röda linser nästa gång för att få det lite matigare

Sara

2011-10-25

Jag undrar också var apelsinskalet ska vara....?

Näringsvärde per portion

Energi 1245 KJ / 298 kCal
Fett 189 g
Kolhydrater 221 g
Protein 70 g
Läs mer om näringsvärden