Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra
Här är en fyllig och smakrik morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra som inte tar lång tid att tillaga och kan ätas till lunch, middag eller i mindre portion till förrätt. Soppan har läckra smaker och är fantastiskt god till jordnötsröran.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g morötter
2 apelsiner
1 msk olja
1 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Jordnötsröra
1 dl salta jordnötter
1 tsk färskpressad limejuice
1 msk olja
1/2 kruka hackad koriander
2 msk vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1245 KJ / 298 kCal
Fett18.9 g
Kolhydrater22.1 g
Protein7 g
Kommentarer
Hoppade över jordnötsröran, blev väldigt gott utan
Elisabeth
2023-02-15Gott men aningen smaklöst. Hade dubbla mängden sambal oelek. Röran sjunker till botten av tallriken tyvärr.
Alice
2022-11-06Jag tyckte det var riktigt gott! Kanske tar vi i lite röda linser nästa gång för att få det lite matigare
Lena
2021-10-20