Kikärtsbiffar med jordnötssmak | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kikärtsbiffar med jordnötssmak

Ett underbart recept på mumsiga och mättande kikärtsbiffar med jordnötssmak. Blanda ihop ingredienserna och forma till små biffar som du steker med olivolja. Fördela i tortilla eller pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och vitkålssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Fräs lök, vitlök och svamp i lite olivolja. Låt svalna något.
  2. Mixa svampfräset med väl sköljda kikärter, sambal och salt.
  3. Rör ner finrivet limeskal, färskpressad limejuice och jordnötter. Forma ca 25 små biffar (för 6 port) och stek dem i olivolja.
  4. Servera i pitabröd med turkisk yoghurt, feferoni och "Vitkålssallad".

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: kontrollera brödet och byt yoghurten till laktosfritt eller ett mjölkfritt alternativ, tex Alpro naturell.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 2 burkar kikärter (à 400 g)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • limeskal
  • 1 dl grovt hackade jordnötter
  • 6 orientaliska tunnbröd eller pitabröd
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • feferoni
  • olivolja till stekning
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2172 kJ / 519 kCal
Läs mer om näringsvärden