Morot- och potatissoppa med kokosmjölk
Morotsoppa med kokosmjölk är en härligt gul och värmande vardagsrätt med massor av smak! Denna plånboksvänliga soppa serveras med en frasig quesadilla fylld med smält ost och söt majs! Gott vilken dag som helst på året!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g morötter
1 bakpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1 lime
salt
svartpeppar
Quesadillas
1 förp majskorn (à 150 g)
4 stora tortillabröd
150 g riven ost
2 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3123 KJ / 749 kCal
Fett41 g
Salt3.9 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite extra potatis och två vitlöksklyftor tillsattes, samt en burk kikärtor mot slutet och använde äppelcidervinäger istället för lime. Kryddade extra med cayennepeppar, gurkmeja och en klick honung.
Marit
2024-10-06Smaklös. Ingen favorit
Ronny
2024-09-06Super god, men la istället i 3 vitlökar och två grönsaksbuljongtärningar! Hällde även i två st 250g kokosmjölk och fyllde vatten på ögonmått och en tsk vardera med ingefära pulver och gurkmeja för färg. Blev sammanlagt 1.8L soppa! Toppen!
Nicole
2024-05-15