Morot- och potatissoppa med kokosmjölk

Morotsoppa med kokosmjölk är en härligt gul och värmande vardagsrätt med massor av smak! Denna plånboksvänliga soppa serveras med en frasig quesadilla fylld med smält ost och söt majs! Gott vilken dag som helst på året!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2022

Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g morötter
1 bakpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk paprikapulver
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
1/2 förp gräslök (à 20 g)
1 lime
salt
svartpeppar
Quesadillas
1 förp majskorn (à 150 g)
4 stora tortillabröd
150 g riven ost
2 msk olivolja
Gör så här
00:15:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3123 KJ / 749 kCal
Fett41 g
Salt3.9 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hade mer potatis och bara 250ml kokosmjölk. Ringlade lite olivolja, chiliflakes och flingsalt på innan servering också. God och fyllig soppa men tror den hade varit tråkig utan chilin. Kan även tänka mig färsk timjan passar bra på
Isabelle
2025-01-04Lite extra potatis och två vitlöksklyftor tillsattes, samt en burk kikärtor mot slutet och använde äppelcidervinäger istället för lime. Kryddade extra med cayennepeppar, gurkmeja och en klick honung.
Marit
2024-10-06Smaklös. Ingen favorit
Ronny
2024-09-06