Mjuk pepparkaka med lingon

Betyg 3.4 av 5.1199 personer har röstat
Receptet har 90 kommentarer
Mjuk pepparkaka med lingon

Ett fantastiskt recept på oemotståndligt saftig mjuk pepparkaka, perfekt att servera runt jul. Du gör kakan av bland annat mjöl, kanel, nejlikor, smör och grädde. Det är alltså en gammaldags brun pepparkaka, mormors mjuka pepparkaka så att säga. Utsökt fikabröd till kaffet, mums!

Mjuk pepparkaka med lingon

Ingredienser

1 st
smör + ströbröd till formen
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
100 g smör
1 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 dl sirap
2 msk lingonsylt

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

90 st
  • Frågan stod nedan men såg inget svar. När ni skriver grader - är det varmluft, eller över- och undervärme?

    Karin maria

    Hej Karin Maria! Det är över- och undervärme som avses. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Saknas det inte ägg i detta recept?

    Charlotte

    Hej Charlotte! I detta recept är det inga ägg. Lycka till Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej! Kan man byta ut Bikarbonat till Bakpulver? Hur mycket ska man ta då? Mvh Håkan

    Håkan

  • Körde den i 38 minuter. Blev perfekt!

    Yvonne

  • Hej, jag har varje år gjort en mjuk pepparkaka i brödform, tror den hette Mormors mjuka pepparkaka eller något. Har letat men hittar inte receptet, har ni tagit bort det? Tycker det var så enkelt recept och den blev alltid god!

    Sofie

    Hej Sofie! Det är det här receptet som tidigare hette Mormors mjuka pepparkaka. Som nu också har fått ny bild. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Ska smöret vara smält?

    Sandra

    Hej Sandra! Ja, smöret ska vara smält. Det står under punkt 4 i receptet. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Jättegod kaka på alla sätt, kryddig och saftig med perfekt konsistens. (Med tanke på en del andra kommentarer, så förstås kollar jag alltid först med en trästicka ifall kakan är klar eller den behöver några minuter till.)

    Agneta

  • Tips att byta ut till farinsocker eller muskovado socker. Bytte ut mjölk till gräddfil också.. upplevde den lite smulig när man åt den när den var nybakad. Ställde den i kylskåpet sedan och då "satt" den sig fint och står nu i skåpet och är inte ett dugg smulig! Och saftig!

    Madeleine

  • Kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?

    Annika

  • Hej. Om man har pepparkakskrydda i stället , hur mkt skall man då ha i. Linda

    Linda

    Hej Linda! Då skulle jag ta 3 tsk. Lycka till! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat på en hel kaka.
Energi10874 KJ / 2599 kCal
Fett129 g
Salt3.2 g
Kolhydrater336 g
Protein21 g

Testa liknande recept

  • Mjuk pepparkaka med gräddfil
    Betyg 3 av 5.292 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chokladkaka med pepparkakssmak
    Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
    Betyg 3.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfria pepparkakor
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkaksmuffins
    Betyg 3.6 av 5.109 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad