Mjuk pepparkaka med lingon

Ett fantastiskt recept på oemotståndligt saftig mjuk pepparkaka, perfekt att servera runt jul. Du gör kakan av bland annat mjöl, kanel, nejlikor, smör och grädde. Det är alltså en gammaldags brun pepparkaka, mormors mjuka pepparkaka så att säga. Utsökt fikabröd till kaffet, mums!

Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på en hel kaka.
Energi10874 KJ / 2599 kCal
Fett129 g
Salt3.2 g
Kolhydrater336 g
Protein21 g
Kommentarer
90 stFrågan stod nedan men såg inget svar. När ni skriver grader - är det varmluft, eller över- och undervärme?
Karin maria
Hej Karin Maria! Det är över- och undervärme som avses. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Saknas det inte ägg i detta recept?
Charlotte
Hej Charlotte! I detta recept är det inga ägg. Lycka till Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Hej! Kan man byta ut Bikarbonat till Bakpulver? Hur mycket ska man ta då? Mvh Håkan
Håkan
Körde den i 38 minuter. Blev perfekt!
Yvonne
Hej, jag har varje år gjort en mjuk pepparkaka i brödform, tror den hette Mormors mjuka pepparkaka eller något. Har letat men hittar inte receptet, har ni tagit bort det? Tycker det var så enkelt recept och den blev alltid god!
Sofie
Hej Sofie! Det är det här receptet som tidigare hette Mormors mjuka pepparkaka. Som nu också har fått ny bild. Lycka till med baket! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska smöret vara smält?
Sandra
Hej Sandra! Ja, smöret ska vara smält. Det står under punkt 4 i receptet. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Jättegod kaka på alla sätt, kryddig och saftig med perfekt konsistens. (Med tanke på en del andra kommentarer, så förstås kollar jag alltid först med en trästicka ifall kakan är klar eller den behöver några minuter till.)
Agneta
Tips att byta ut till farinsocker eller muskovado socker. Bytte ut mjölk till gräddfil också.. upplevde den lite smulig när man åt den när den var nybakad. Ställde den i kylskåpet sedan och då "satt" den sig fint och står nu i skåpet och är inte ett dugg smulig! Och saftig!
Madeleine
Kan man byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl?
Annika
Hej. Om man har pepparkakskrydda i stället , hur mkt skall man då ha i. Linda
Linda
Hej Linda! Då skulle jag ta 3 tsk. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket