Mjuk pepparkaka med gräddfil
Mjuk pepparkaka med gräddfil är en enkel och saftig kaka att baka till jul. Den mjuka pepparkakan får sin juliga smak av gräddfil, nejlika, kanel och ingefära. Servera med lingongrädde!
Ingredienser
8 bitar
matfett till formen
ströbröd till formen
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 tsk mald ingefära
1 1/2 tsk malda nejlikor
2 tsk mald kanel
3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
2 tsk bakpulver
Till servering
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl lingonsylt (gärna rårörd lingonsylt)
För alla
Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos. Servera med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja). Servera med mjölkfritt vispbart gräddalternativ.
Näringberäkningen är beräknad per bit utan serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Om kakan ska frysas så skär den i bitar innan. Lätt att ta fram så många bitar som går åt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1772 KJ / 424 kCal
Fett26 g
Salt0.36 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentar
Mycket god men jag var tvungen att grädda den 45 min instället för 35 min så kanske varierar pga vad man har för ugn.
Maria
2016-12-10