Mormors äppelkaka
Ett härligt recept på smakrik äppelkaka som passar utmärkt att servera till fikat eller som efterrätt. Du gör den av mjöl, pärlsocker, smör, äpplen och kanel. Servera den varma kakan med ljuvlig vaniljvisp.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005
Ingredienser
6 portioner
2 dl vetemjöl
2 dl pärlsocker
125 g mjukt smör
6 syrliga äpplen (6 st motsvarar ca 900 g)
ca 1 - 1 1/2 tsk kanel
vaniljvisp till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2020 KJ / 480 kCal
Fett23 g
Kommentarer
Oj oj det blev sött, nästa gång kanske jag drar ner på sockret. Men den var god och lättlagad.
Malin
2008-08-0720050720 mycket lätt att göra smakar bra med kanel och lite socker på
Majlis
2005-07-21min paj smakar bättre... men den duger att ge bort till nån man inte gillar så värst mkt
Maria
2005-07-19