Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mormors äppelkaka

Ett härligt recept på smakrik äppelkaka som passar utmärkt att servera till fikat eller som efterrätt. Du gör den av mjöl, pärlsocker, smör, äpplen och kanel. Servera den varma kakan med ljuvlig vaniljvisp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör samman mjöl, pärlsocker och smör.
  3. Skala, kärna ur och klyfta äpplerna. Lägg dem i en stor pajform, ca 25 cm i diameter (för 6 port). Pudra kanel över, ställ i ugnen och låt äpplena bli lite mjuka, ca 20 minuter.
  4. Klicka på smeten och grädda klart i ca 25 minuter. Servera med vaniljvisp.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl pärlsocker
  • 125 g mjukt smör
  • 6 syrliga äpplen (6 st motsvarar ca 900 g)
  • ca 1 1/2 tsk kanel
  • vaniljvisp till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2020 kJ / 480 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer